Rij-impressie van de maand: Specialized Diverge Expert X1 Mixtape

Terug naar Nieuws & blog

Rij-impressie van de maand: Specialized Diverge Expert X1 Mixtape

De gravelbike is populairder dan ooit en wij snappen goed waarom! Met zo’n fiets hoef je namelijk niet alleen op de geasfalteerde wegen te rijden. Hoeveel leuker én uitdagender is het om onbekend terrein te verkennen? Daarom is deze maand de Specialized Diverge Expert beoordeeld. Speciaal voor jou!

Deze maand is Andrea aan het woord: 

In 2012 heb ik – tijdens een vakantie met vrienden – voor het eerst kennisgemaakt met de racefiets. We waren in Frankrijk en moedigden een vriend aan die aan de start stond van de Alpe d’Huzes. Een jaarlijks terugkerend sportevenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.  Ik was meteen verkocht! Wat een uitdaging leek me dat, om al die 21 haarspeldbochten omhoog te fietsen! Ik maakte met mezelf de afspraak dat ook ik zo snel mogelijk de top van de Alpe d’Huez zou bereiken. 

Het mooiste is dat een fiets mij overal brengt. Er zijn geen grenzen. De fiets gaat waar ik ga!

Eenmaal thuis, ben ik direct op zoek gegaan naar mijn eerste racefiets. Mijn oog viel op de Bianchi Dama Biancha Via Nirone 7, met 105 groep.

En dan pas – wanneer je zelf een racefiets hebt en er regelmatig op rijdt – maak je écht kennis met de sport.  Het mooiste is dat een fiets mij overal brengt. En als ik even geen zin of inspiratie heb, laat ik hem lekker een dagje staan. De fiets gaat waar ik ga!

Ik kom op plekken waar ik normaal gesproken niet kom, leer de wereld op een andere manier ontdekken én ik kan mezelf op verschillende manieren uitdagen. Er is zoveel meer te zien én te ervaren buiten de gebaande wegen. Dat zijn de paden die mij versteld laten staan van mijn kunnen. 

Het fietsvirus had mij te pakken. En die belofte van de Alpe d’Huzes? Daar hield ik me aan. Een jaar later ging ik terug naar Frankrijk en stond ik zelf aan de start van de Alpe d’Huzes.

Vrijwel ieder vrij moment springt Andrea op de fiets. Is dat voor haar voldoende? Zeker niet!

Het is heerlijk om mijn passie voor het fietsen over te kunnen brengen op onze klanten. Op 4 juli 2017 ben ik gestart bij Pedaleur Bikes als verkoper van sportfietsen. Wat voor mij het werken hier zo leuk maakt? De ene dag mag ik een beginnende fietser helpen met het zoeken naar zijn/haar beste match, de andere dag geef ik een doorgewinterde fietser advies in de nieuwe opvolger. Ik leer dagelijks bij en dat neem ik niet alleen mee tijdens de adviesgesprekken, maar ook tijdens het beoefenen van mijn passie. Een echte win-winsituatie! Na 3 jaar heb ik aardig wat ervaring opgedaan. Door mij in te lezen, dingen uit te proberen, te luisteren en kijken naar wat er gebeurt, maar vooral door de fietsen zélf te ervaren. Want hoe kan ik een klant nu adviseren, als ik zelf geen idee heb hoe de fiets écht rijdt?

Andrea testte…
haar eigen gravelbike!

De gravelbike is helemaal in opmars. Een mooi moment om jullie hiermee te laten kennismaken. En hoe kan ik dat beter doen dan met mijn eigen fiets, de Specialized Diverge Expert X1 Mixtape. Deze fiets heb ik sinds september 2019. Met al vele fijne fietskilometers op de teller, op aardig wat verschillende terreinen. Van de Yorkshire Dales tot aan de bergen rondom het Gardameer en bijna alles daar tussen in! 

Een unieke, comfortabele maar bovenal snelle allround gravelbike. Ideaal om relaxed te gaan bikepacken. Je kunt deze fiets volledig volpakken met tassen en jezelf blijven uitdagen om het maximale uit jou én de fiets te halen. Haal je de tassen eraf en sta je aan de start van een gravel wedstrijd, dan rol je zeker niet als laatste over de meet!

Deze fiets kan werkelijk alles en deinst nergens voor terug! Met de juiste banden voelt hij zich overal op zijn plek en laveert hij soepel door de modderige paden en hobbelige afdalingen. Bij de nieuwe Diverge kan je een band plaatsen tot maar liefst 47 mm. Zelf rijd ik hem tubeless. Daardoor voelt het alsof je over een wolkje rijdt! De fiets heeft 20 mm vering die voor dat stukje extra comfort zorgt wanneer jij het nodig hebt. Een echte verademing aan deze fiets is de Future Shock! Trillingen worden geminimaliseerd en dat scheelt enorm in afdalingen of hobbelige paden.

Deze gravelbike is een luxe fauteuil op twee comfortabele sloffen. Een die er ook nog eens prachtig uitziet! Stoer zwart met kleurrijke accenten. Wel heb ik de originele remmen aangepast naar paarse Hope remmen, want het oog wil natuurlijk ook wat! 

Zijn er dan geen nadelen te noemen aan deze Specialized?

Eerlijk? Deze fiets doet alles waarvoor hij is gemaakt en heeft mij nog niet één keer teleurgesteld!

Het enige is dat er zand/modder via de opening van de voorderailleur-kabel kan sluipen. Daardoor kunnen de kabels in het frame vastlopen. Aangezien de fiets een 1×11 aandrijflijn heeft zit daar geen kabel in. Door het gat af te dichten is dit eenvoudig op te lossen! 

“De gravelbike die jou meeneemt op avontuur én uitdaagt om er het maximale uit te halen.”

Foto’s door:  gravelicious.com

Mijn eindbeoordeling van de Specialized Diverge Expert X1 Mixtape:

De volgende rij-impressie wordt geschreven door Marco! Hij gaat de Cannondale Scalpel voor jullie testen. Stay Tuned!

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog