Rij-impressie van de maand: Bianchi Infinito XE Disc

Terug naar Nieuws & blog
Rij-impressie van de maand: Bianchi Infinito XE Disc

Rij-impressie van de maand: Bianchi Infinito XE Disc

De zomertijd is in aantocht en dat betekent dat mooie lentedagen voor de deur staan. Hoewel het weer af en toe nog tegenzit, wordt het – ook voor de “mooi weer fietsers” – de hoogste tijd om de fiets af te stoffen en van zolder te halen. Het wielerseizoen komt er weer aan! Een mooi moment om de Bianchi Infinito XE Disc uitgebreid te testen. 

Deze maand is het woord aan Anniek:

Sinds 1 december ben ik onderdeel van het marketing team en werkzaam als content marketeer. Ik houd mij bezig met de website en social media kanalen van Pedaleur Bikes. Zo voeg ik producten toe, schrijf ik teksten en blogposts en maak ik foto’s. Voor deze rij-impressie mocht ik zelf een fiets testen – in plaats van een collega interviewen – én hierover schrijven. Ook wel eens leuk!

Het allerleukste aan het werken bij Pedaleur Bikes vind ik om onderdeel te zijn van een echt team. Daarnaast krijg ik hier de kans om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik leer veel nieuwe dingen. Niet alleen bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden, maar ook over de fiets. Dagelijks zet ik mij – samen met het complete team – in om onze online winkel te optimaliseren. Super leuk om aan dit project mijn steentje te mogen bijdragen!

Waar de passie voor het fietsen vandaan komt? Al jarenlang volg ik de profkoersen en toen het NK wielrennen in Montferland plaatsvond dacht ik: dat wil ik ook! Niet veel later kocht ik mijn allereerste racefiets, een Giant Liv Avail. Inmiddels heb ik hier al redelijk wat fietstochten mee gefietst. Waar ik in het begin erg onzeker de fiets opstapte, merk ik dat het alleen maar makkelijker en leuker wordt naarmate je meer fietst.

Afgelopen jaar ben ik met een paar fietsvrienden naar Ravenstein gefietst. Hier heb ik leuke herinneringen aan. Voor deze zomer staan er nog een aantal leuke fietsroutes in Zuid-Limburg op de planning. Misschien wel op een nieuwe racefiets…

Ik testte de… Bianchi Infinito XE Disc

Al een tijdje ben ik aan het rondkijken naar een nieuwe racefiets. Een fiets die óók geschikt is voor lange afstanden én voorzien is van een groter schakelbereik dan mijn huidige racefiets. De Bianchi Infinito XE Disc voldoet aan al deze punten én ziet er ook nog eens erg tof uit. Een rondje over de dijken, langs de Rijn, Eltenberg en ‘t Peeske. Omgeving Montferland kent voor mij geen geheimen meer én dus de ideale locatie om deze Bianchi uitgebreid te testen.

Comfortabel is deze fiets zeker!

Deze endurance racefiets van Bianchi – gemaakt van carbon – fietst enorm comfortabel. Dit komt mede door de geometrie die écht gericht is op comfort. Wat mij ook opviel tijdens het fietsen is dat je vrij weinig voelt van oneffenheden in het wegdek. Zo zit je ook na een lange rit nog steeds lekker op de fiets. Een groot pluspunt van deze Bianchi! (Dat je overigens uitspreekt als “Bianki” en niet als “Biantsie”.)

De Infinito XE Disc is volledig afgesteld met Shimano Ultegra (11 speed). Met een 11-30 T cassette en een 50/34 crankstel is deze fiets een echte allrounder! Daarnaast is de Infinito afgesteld met schijfremmen. Waar ik het remmen met velgremmen in een afdaling best ‘eng’ vind. Merkte ik met deze schijfremmen direct het verschil. Doordat je gedoseerd kunt remmen. Hierdoor heb je niet het gevoel dat je een voorwaartse salto kunt gaan maken, wanneer je te hard de remhendels hebt ingedrukt.

Hoewel deze fiets ook beschikbaar is in het zwart, heb ik gekozen voor de kenmerkende kleur van Bianchi: Celeste. “You love it or hate it.” Ik vind het zeker een prachtige en opvallende kleur! Extra bijzonder vind ik dat zowel het stuur, de banden en het zadel afgestemd zijn en qua kleur goed past bij de fiets.

Of deze fiets ook nadelen heeft? Als je elke wedstrijd winnen wil, is dit misschien niet de perfecte fiets. Deze Bianchi is namelijk in gewicht wat zwaarder. Toch is dit voor mij geen nadeel. Als je maar fijn kunt fietsen. Kortom: mijn droomfiets!

Mijn eindbeoordeling van de Bianchi Infinito XE Disc:

Volgende maand is Pieter aan de beurt om een fiets te testen. Welke fiets dit wordt?… Stay tuned!

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog