Rij-impressie van de maand: Stromer ST3

Terug naar Nieuws & blog

Rij-impressie van de maand: Stromer ST3

De speed pedelecs van Stromer behoren tot de absolute topklasse. Door de uitstekende rijeigenschappen heeft het Zwitserse Stromer binnen een korte periode de harten veroverd van veel fietsliefhebbers, waaronder dat van Maik. Al bijna 10 jaar lang fietst Maik dagelijks voor woon-werkverkeer naar Pedaleur Bikes. Sinds 2020 heeft hij de Stromer ST3 én daar willen wij alles over weten! De hoogste tijd om deze snelle fiets te benoemen tot rij-impressie van de maand juni.

Deze maand is het woord aan Maik:

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in de fiets. Ik weet nog goed dat ik een jaar of 15 was toen ik mijn allereerste fiets monteerde. Dit was een Gazelle die hoognodig toe was aan een opknapbeurt. Met het knutselen aan deze fiets was ik direct verkocht. Het allerleukste? Hij zag er weer uit als nieuw! Ook ging ik in die tijd graag toertochten fietsen op de racefiets. Zo heb ik bijvoorbeeld ‘Rondje IJsselmeer’ en ‘Luik-Bastenaken-Luik’ gefietst. Dat zijn mooie herinneringen!

Het was dan ook geen verrassing dat ik mij inschreef voor de opleiding tot rijwielhersteller. Tijdens deze opleiding leerde ik alles over de fiets. Van het knippen van een kettingkast tot het ombouwen van een garantie frame. Zo kon ik goed oefenen voor het echte werk. Na het afronden van mijn opleiding ging ik aan de slag als monteur. Het was pas een aantal jaren later dat ik in aanraking kwam met het verkopen van fietsen. Dat beviel mij zo goed, dat ik nooit meer ben teruggekeerd als monteur in de werkplaats.

En dat verkopersjasje zit dus als gegoten?

Jazeker! Inmiddels ben ik al 16 jaar onderdeel van het Pedaleur Bikes team als verkoopadviseur. De goede sfeer binnen het team én het omgaan met klanten zijn redenen waarom ik dagelijks met plezier naar het werk fiets. Want zeg nou zelf: een klant helpen aan een fiets voor zijn/haar droomreis door Santiago, Dat is toch het allermooiste! Daarnaast is de winkel in de loop der jaren – mede door de komst van elektrische fietsen – flink gegroeid. En omdat we ook fietsen in het hogere segment met technologische snufjes verkopen, leer ik jaarlijks veel bij. Dit zorgt voor een leuke afwisseling in mijn dagelijkse werkzaamheden.

Maik testte de… Stromer speed pedelec ST3

De afstand tussen Doetinchem en Zutphen is nét te ver voor de hybride fiets. De speed pedelec is hiervoor een mooie oplossing. Sinds 2013 gebruik ik dagelijks de Stromer voor woon-werkverkeer. Eerst met de ST1, later met de ST2 en sinds vorig jaar fiets ik met veel plezier rond op de Stromer ST3. Met een afstand van ongeveer 50 kilometer per dag, heb ik deze Stromer dus al uitgebreid kunnen testen. 

Het is de achterwielaandrijving die deze fiets bijzonder maakt. De power die deze fiets levert, moet je zelf ervaren. Iedereen die deze fiets probeert komt met een grote glimlach terug. Waarom? De achterwielaandrijving accelereert snel. Daardoor reageert deze fiets veel directer dan een elektrische fiets met een middenmotor én ben jij toch weer sneller boven op dat ene heuveltje. Ook zorgt deze aandrijving voor minder slijtage aan de ketting en dat scheelt in onderhoud. Wel zo fijn!

De Stromer heeft 3 ondersteuningsniveaus: licht, gemiddeld en hoog. Met de lichte ondersteuning heeft de fiets een actieradius van 150 km. Ga je full speed? Dan zal de actieradius ongeveer 60 km zijn. Met een maximaal haalbare snelheid van 45 km/uur wil je natuurlijk veilig op de fiets zitten. Het zijn de Pirelli fietsbanden – vergelijkbaar met motorbanden – die zorgen voor veel grip. Zo kun je écht elke bocht veilig aansnijden.

Sportief is deze fiets zeker! Door het frame heb je een hele sportieve/actieve houding. Hoewel deze houding minder comfortabel is, kun je het comfort zeker verbeteren met de Kinect Zadelpen. Deze zadelpen beschermt jouw lichaam tegen trillingen. Daardoor worden veel voorkomende pijnklachten verminderd. Een echte must voor deze fiets! 

Heeft deze snelle fiets ook nadelen?

Als het regent wordt je nat, haha! Door het sportieve frame, is de fiets nogal stug. Hierdoor kun je bijvoorbeeld niet al te hard over een drempel rijden, wat met een geveerde fiets wel zou kunnen. Daarnaast is de fiets in verhouding wat duurder. Toch is de fiets kostenneutraal, wanneer je deze fiets voor het werk gebruikt. Stel je rijdt dagelijks 25 km aan woon-werkverkeer en je krijgt onkostenvergoeding, dan zou je de fiets na 3 jaar kunnen inleveren. Hiermee speel je quitte bij het uitzoeken van een nieuwe fiets.

Mijn eindbeoordeling van de Stromer ST3:

“Mijn rij-impressie: Veilig en snel, met het wow effect van A naar B”

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog