Rij-impressie van de maand: de Specialized Specialized Turbo Levo 29 e-mountainbike

Terug naar Nieuws & blog

Rij-impressie van de maand: de Specialized Specialized Turbo Levo 29 e-mountainbike

Maakt een elektrische mountainbike de sport minder leuk? Zeker niet! De e-mtb geeft namelijk een volledig nieuwe dimensie aan het mountainbiken! Zo worden de parcoursen met obstakels nóg uitdagender en dat zorgt voor meer actie en snelheid . Dit is dé reden waarom Pieter de Specialized Turbo Levo 29 e-mountainbike heeft gekozen voor de rij-impressie van deze maand.

Deze maand is het woord aan Pieter: 

Al op jonge leeftijd was ik verkocht aan de fiets. Niet gek, dat mijn zusje en ik op 5-jarige leeftijd een racestuur op onze kinderfietsen kregen. Mijn passie voor het fietsen werd ook – naarmate ik ouder werd – alleen maar groter. Zo kreeg ik op 12-jarige leeftijd mijn allereerste racefiets. Dit was een Giant Peloton Superlite. Hiermee heb ik veel wedstrijden gereden van de jeugd tot aan de elite. Ook ging ik rond die leeftijd o.a. graag schaatsen, mountainbiken en baanwielrennen. Met een aantal kindervriendjes begonnen wij een wielrengroep – ter ondersteuning van onze schaatsploeg – en mochten we in Bocholt de piste op. Wát een kik gaf dat!

De laatste jaren vind ik de uitdaging voornamelijk in het mountainbiken. Waar ik echt blij van word, zijn technische parcoursen met jumps en singletracks. Deze parcoursen kunnen voor mij niet extreem genoeg! Ook geef ik graag mijn liefde voor de fiets door aan mijn kinderen. Zo ben ik een tijdje geleden met mijn twee zoontjes naar Winterberg gefietst. We fietsten ongeveer 50 kilometer per dag waardoor we na 4 dagen aankwamen op onze bestemming. Hier hebben wij nog een aantal dagen doorgebracht en hebben we nog fijne tochtjes gereden. Zo gingen we met de skilift naar boven, om vervolgens te gaan downhillen. Dit is een ervaring om nooit te vergeten!

En die fietspassie geef je niet alleen door aan je kinderen, maar ook aan de klanten?

Uiteraard! 2 jaar geleden ben ik begonnen als allround specialist bij Goossens en ben ik – sinds de overname – onderdeel van het Pedaleur Bikes team. Het team is heel divers én sportief. We hebben allemaal dezelfde passie en dat zorgt voor één gezamenlijk team. 

Als allround specialist zijn mijn werkzaamheden binnen Pedaleur Bikes erg divers. In de werkplaats sleutel ik graag aan fietsen, houd ik de planning bij en neem ik geregeld de telefoon op. Daarnaast verkoop ik sportfietsen. Ik deel graag mijn fietspassie met de klant. Of het nu gaat om de uitleg van (nieuwe) technische snufjes of het geven van tips en feedback. Onze klanten coachen doe ik het allerliefste!

Pieter testte de…Specialized Turbo Levo 29 e-mountainbike

Toen ik voor deze rij-impressie een fiets mocht uitzoeken, viel mijn oog direct op de Specialized Turbo Levo. Dit is de uitgelezen kans om een mountainbike mét ondersteuning te testen. Zodat ik niet alleen sneller, maar ook langere routes kan fietsen. Waar ik deze mountainbike ga testen? Vanuit mijn huis sta ik binnen enkele minuten op het mountainbikeparcours van de Posbank. Het parcours is kort geleden volledig vernieuwd en hiermee dé ideale locatie om de Specialized Turbo Levo uitgebreid te testen. 

Allereerst iets meer over de elektrische ondersteuning. De motor en accu zijn volledig geïntegreerd in het frame. Hierdoor ziet de mountainbike er strak uit. De ondersteuning is eenvoudig in of uit te schakelen met de powerknop op het frame. Hier zie je ook of de accu nog vol is én in welke stand de ondersteuning is ingesteld. Wil je meer ondersteuning? Met het hendeltje aan het stuur zijn alle standen eenvoudig te bedienen en ben je voorzien van de hoeveelheid ondersteuning die jij nodig hebt!

Wanneer ik op deze Specialized Levo fiets, krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht. Het stuur is goed breed, waarbij de diameter groter is dan bij een normale mountainbike. Dit zorgt ervoor dat de fiets nóg stijver is. Daarnaast is de fiets voorzien van extra brede banden. Rij- en stuurgedrag zijn – mede door de brede banden – erg nauwkeurig. Wel zo fijn! 

De Specialized Levo is afgemonteerd met SRAM NX Eagle 12 speed. Deze groep houdt zich – ondanks alle modder op het mtb parcours – erg goed. Ook is de Levo voorzien van voor- en achtervering. Wat opvalt is dat de RockShox voorvork eenvoudig in te stellen is. Zo heb je op elke ondergrond de juiste vering. 

Wat maakt de fiets uniek en bijzonder?

Allereerst de uitgesproken gele kleur. Deze kleur zie jij bijna nooit op het frame terug en zorgt er zeker voor dat de fiets opvalt. Ook had ik een paar jaar geleden nooit kunnen dromen dat er mtb-parcoursen in Nederland aangelegd zouden worden, die moeilijk te fietsen zijn met een ‘normale’ mountainbike. Deze Specialized Levo ziet er niet alleen mooi uit, maar maakt het – mede door de elektrische ondersteuning en vering – mogelijk om tóch over deze parcoursen te fietsen. 

Of de fiets ook nadelen heeft? Mijn voorkeur gaat uit naar een hele lichte fiets. Hoe lichter, hoe beter. Deze Levo is natuurlijk wat zwaarder dan zijn duurdere broertje (de Specialized Turbo Levo Pro), maar daar krijg je in ondersteuning veel voor terug.  

De eindbeoordeling van de Specialized Turbo Levo:

Al met al een hele toffe fiets én hoe Niki Terpstra zou zeggen: ‘Gaan met die banaan!’

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog