Rij-impressie van de maand: de Cube Agree C:62 SLT

Terug naar Nieuws & blog

Rij-impressie van de maand: de Cube Agree C:62 SLT

Het Achterhoekse Coulisselandschap en de Veluwe zijn twee prachtige omgevingen voor fietstochten in een gebied waar bos, heuvels en vlakke landschappen elkaar afwisselen. Elke bocht die je doorfietst zorgt voor een compleet nieuw decor en dat maakt dat deze omgeving uitstekend geschikt is voor de rij-impressie van deze maand met de Cube Agree C:62 SLT. 

Deze maand is het woord aan Jochem: 

Op 7 jarige leeftijd stapte ik voor de allereerste keer op de fiets. Ik weet dit nog goed: een donkerblauwe Gazelle Vuelta met rode velgen. Deze fiets had framemaat 45 cm en dan weet je wel hoe klein ik nog was. Samen met mijn vader reden we dan elke week twee lusjes op het mountainbikeparcours. Nu, jaren later, stap ik nog steeds graag op de fiets voor een rondje van gemiddeld 80 tot 120 kilometer per week. Het fietsen is voor mij een heerlijke ontspanning. Je bent vrij om te gaan en staan waar jij wilt én je komt op locaties waar je met de auto niet kunt komen. 

Mijn allermooiste fiets herinnering? Dat was in 2010. Samen met 6 leerlingen van de middelbare school fietsten we de Alpe d’Huzes omhoog voor het goede doel. Het was mijn allereerste fietstocht in de bergen. Op eigen tempo fietsen we naar boven, waarna ik in de afdaling de lijnen mocht uitzetten en iedereen in mijn wiel reed. Uiteindelijk ben ik in totaal vier keer omhoog gefietst met een gemiddelde klimtijd van 1.20 uur. 

Je bent nog niet zolang onderdeel van het Pedaleur Bikes team. Hoe bevalt het tot nu toe?

Dat klopt! Ik ben sinds mei werkzaam als verkoopadviseur in Velp en zit hier nu al op mijn plek. Het is de afwisseling van de werkzaamheden, in combinatie met het klantcontact en de fijne collega’s dat het werken hier zo leuk maakt. Wanneer een klant de winkel binnenstapt met een vraag waar in eerste instantie het antwoord nee is, dan ga ik graag de uitdaging aan om samen naar een oplossing te zoeken zodat de klant de winkel uitloopt met een tevreden gevoel. 

Jochem testte… de Cube Agree C:62 SLT

Mijn favoriete fietsroutes liggen hier in de omgeving. Ik fiets graag in het Achterhoekse Coulisselandschap én uiteraard in omgeving Posbank/Veluwe. Dit zijn prachtige locaties waar ik deze Cube de afgelopen weken uitgebreid heb kunnen testen.

De Cube Agree heeft een unieke uitstraling. Zet eens 5 verschillende fietsen naast elkaar en je haalt de Agree er zo uit. Niet alleen vanwege de mooie zwarte kleur met de oranje accenten, ook vanwege de strakke afwerking en de karakteristieke frame eigenschappen. Zo zijn de buizen iets afgevlakt, kabels netjes weggewerkt en heeft de achtervork een aparte knik. Deze knik maakt de fiets niet alleen eigen, het zorgt ook zeker voor meer comfort tijdens de lange fietstochten. Daarnaast heeft deze licht stijve fiets echte race-eigenschappen meegekregen. Dat vormt deze Cube tot een echte unieke allrounder! 

Op jacht naar een nieuw persoonlijk record? De lichte fiets en wielen (carbon) met hoge velgen zorgen voor nauw contact met het wegdek en een lagere luchtweerstand. Zo kom je in volle vaart als eerste over de eindstreep en wordt het rijden van pr’s alleen maar makkelijker. Wel kunnen de hoge velgen zorgen voor iets meer zijwind dan je gewend bent.

Het grootste voordeel van deze Agree is het elektronische schakelen! Met de Sram Force Etap AXS heb je een groot bereik van 2×12. Door alleen maar op het hendeltje te drukken schakelt hij al in kleine stapjes op en af. Het is in het begin even wennen, maar uiteindelijk wil je niks anders meer. Hetzelfde geld voor de hydraulische schijfremmen, waarmee je zeker in slechte weersomstandigheden een betrouwbaar setje remmen hebt.

Al met al een heerlijke fiets. Zowel op het vlakke, als in de afdaling op de Posbank. Je kunt er uren met plezier op fietsen en is zeker geschikt voor iedereen. Toch heeft deze fiets geen spectaculaire rijeigenschappen én dat is wat mij betreft het enige minpuntje.

Mijn rij-impressie in een zin: Een echte alleskunner voor iedereen!

Mijn eindbeoordeling:

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog