Rij-impressie van de maand: Specialized Turbo Creo SL Comp Carbon

Terug naar Nieuws & blog

Rij-impressie van de maand: Specialized Turbo Creo SL Comp Carbon

Wie kan een fiets nu beter beoordelen dan onze eigen experts? Een maandelijks terugkerend initiatief van ons, voor jou. Om hopelijk de keuze van jouw nieuwe fiets wat makkelijker te maken.

Deze maand is Bas aan het woord: 

Mijn passie voor fietsen is ontstaan vanuit hobby. Vroeger wilde ik al van jongs af aan motorcrosser worden. Mijn ouders waren door de risico’s van deze sport wat minder enthousiast. Daardoor bedacht mijn vader een alternatief en liet mij kennismaken met fietscross. Vanaf dat moment was ik zoveel mogelijk op mijn fiets te vinden. Als bijbaan ging ik werken in een fietsenwinkel, ter ondersteuning van zowel verkoop als werkplaats. Hier kwam ik erachter dat de werkplaats mijn voorkeur had en zo ben ik terechtgekomen bij Pedaleur Bikes by Harrie Arendsen als monteur.

Ik werk nu ruim 4,5 jaar als monteur bij Pedaleur Bikes. Geen dag is hetzelfde: Dagelijks komen er diverse fietsen onze werkplaats binnen. Van een schattig kinderfietsje tot aan speed pedelecs en stoere mountainbikes. Ik richt mij hoofdzakelijk op het repareren en onderhouden van vakantiefietsen en e-bikes.

Ik testte de …

Afgelopen weekend heb ik de Specialized Turbo Creo SL Comp Carbon getest. Een elektrische racefiets, speciaal ontwikkeld voor mensen die graag offroad rijden. Alles op deze fiets is hiervoor goed geïntegreerd. Dat zie je én dat voel je! De accu van de fiets is mooi weggewerkt in het frame en ook de motor is goed verpakt. Daarnaast is deze fiets uitgerust met brede banden, een carbon frame waardoor deze e-bike de lichtste is in zijn klasse en is het maximale bereik van de interne batterij maar liefst 130 kilometer. 

De drempel van overstappen naar elektrisch

De eerste dag heb ik de fiets hoofdzakelijk getest op gravelroutes in de buurt. Dat beviel erg goed. De fiets is sterk en degelijk gebouwd, met de nieuwste onderdelen en de nieuwste schakelgroep. Hoewel de drempel voor veel mensen hoog is om de overstap te maken van een gewone racefiets naar een elektrische variant, ben ik alleen maar vol lof. Voorbijgangers keken mij vol verbazing na, maar de snelheid en het gemak van rijden verraadden dat ik op een e-bike reed. Door de ondersteuning heb je altijd de wind in de rug en dus altijd dat extra zetje. Heerlijk toch!

Het oog wil ook wat!

Natuurlijk is het rijcomfort en de wegligging ontzettend belangrijk bij een racefiets, maar voor mij zijn de uiterlijke aspecten ook essentieel. Dat zit bij de Specialized Turbo Creo SL Comp Carbon wel goed! Neem bijvoorbeeld de prachtige legergroene kleur in combinatie met de zwarte accenten. Dat nodigt toch uit om offroad te gaan? Of zoals wij in de werkplaats zeggen wanneer er een mooie fiets binnen komt rijden: ‘’Deze is écht on point!’’

Gemak

Ook mijn vriendin kon het niet laten om dit weekend de racefiets te testen. Voor haar de eerste ervaring op een e-bike. Even wennen zou je denken, maar niets is minder waar! Deze racefiets is namelijk erg makkelijk in gebruik. De fiets telt slechts twee knoppen: de aan/uit knop én de knop om de ondersteuningsstand te regelen. That’s it!

Tot slot vroegen we Bas om de fiets te beoordelen op de volgende punten:

 

‘’Al met al kan ik weinig negatieve ervaringen delen over deze fiets. Geen enkele fiets is perfect, maar deze komt voor mij toch wel erg dicht in de buurt! “

Volgende maand vind je een nieuwe rij-impressie van … de Specialized Diverge Expert! Dit keer uitgevoerd door onze collega Andrea. Stay tuned!

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog