Rij-impressie van de maand: Cannondale Mavaro Neo 5 plus

Terug naar Nieuws & blog

Rij-impressie van de maand: Cannondale Mavaro Neo 5 plus

Je hebt niet altijd een mountainbike of racefiets nodig om de allermooiste routes te fietsen. Dat je met een elektrische fiets ook sportieve fietstochten kunt maken, weet Dayenne als geen ander. Daarom is de nieuwe rij-impressie van deze maand: de Cannondale Mavaro Neo 5 plus. 

Deze maand is het woord aan Dayenne: 

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in de fiets. Ik weet nog goed dat mijn opa mij leerde om een fietsband te plakken. Daar is mijn passie voor fietsen begonnen. Toen ik een jaar of 13 was, heb ik een oude omafiets volledig opgeknapt. Niet in het zwart, maar in het lichtblauw met witte jasbeschermers en velgen. Helemaal zoals ik voor ogen had!

Het was voor mijn familie en vrienden dan ook geen verrassing dat ik koos voor de opleiding tot fietsenmaker. Na 2 jaar heb ik de opleiding afgerond. Op dat moment was er weinig werk te vinden in de fietsenbranche en ben ik terechtgekomen op de administratie afdeling van Volvo Harrie Arendsen. Meer dan 33 jaar heb ik hier met veel plezier gewerkt. Toen Wielerhuis de Pedaleur werd overgenomen door Harrie Arendsen en hierdoor de functie van verkoopadviseur op mijn pad kwam, twijfelde ik geen moment. Dit was mijn kans om iets te doen waar ik écht blij van werd.

“Mensen enthousiast maken voor het fietsen, dat vind ik het allermooiste !”

Sinds 1 juli 2020 werk ik nu bij Pedaleur Bikes en hiermee blijf ik onderdeel van de Harrie Arendsen familie. Ik vind het geweldig om – na al die jaren – alsnog werkzaam te zijn in de fietsenbranche! Hoewel ik totaal geen verkoopervaring had en het verkopen een compleet andere tak van sport is dan werken op de administratie afdeling, heb ik het erg naar mijn zin. Het werk bij Pedaleur Bikes is heel afwisselend en de omgang met mensen maakt mijn werk nóg leuker. 

En de passie voor de fiets? Die is bij Dayenne zeker niet verdwenen!

Nog steeds ga ik graag fietsen. Het allermooiste? Ik kom op routes waar je met de auto niet kunt komen. Mijzelf uitdagen op de route en tegelijkertijd genieten van de omgeving, dat vind ik het allerbelangrijkste. Samen met mijn man woon ik in een prachtige omgeving waar ik nog steeds nieuwe routes kan ontdekken. Keer op keer sta ik versteld van al het moois wat de Achterhoek te bieden heeft. Er is voor mij geen speciale locatie of route die er écht uitspringt. 

Dayenne testte… de Cannondale Mavaro Neo 5 plus. 

Sinds half oktober 2020 heb ik de Cannondale Mavaro Neo 5 plus. Dagelijks gebruik ik deze e-bike voor woon-werkverkeer en in het weekend neem ik hem graag mee voor een sportieve fietstocht. In weer en wind – en afgelopen week zelfs in de sneeuw – heb ik deze Cannondale dus al uitgebreid kunnen testen. 

Deze Mavaro is niet alleen erg comfortabel, maar in het Candy Red ook lekker opvallend. De brede banden en een sportieve zithouding zorgen voor veel grip. Dit alles in combinatie met de balhoofdvering in de voorvork en schijfremmen zorgen ervoor dat ik erg fijn – maar bovenal ook veilig – op de fiets zit. De fiets heeft een stabiele achterdrager, waardoor ik ook nog eens een boodschappentas kan meenemen op de fiets. Erg handig! 

Wat vind je het allermooiste aan de Cannondale Mavaro? 

De afwerking! Je ziet bijna niet dat dit een elektrische fiets is. De accu is volledig weggewerkt in de onderbuis en ook de kabels zijn vrijwel niet zichtbaar. Daarnaast is het (Purion) display, eenvoudig in te schakelen en te bedienen. Je kunt kiezen uit vier standen: eco, tour, sport en turbo. Zelf gebruik ik vooral de eco stand omdat deze ondersteuning voor mij voldoende is. Maar wanneer het écht hard waait, zet ik hem een standje hoger. De Active Line plus middenmotor, zit bij de crank en valt bijna niet op. Met maar liefst 625 watt staat de fiets garant voor wel 150 kilometer fietsplezier. De dagrijverlichting vind ik erg fijn. Zo heb ik altijd goed zicht op de weg, niet alleen wanneer het donker is. Het enige nadeel? Ik moet geregeld de ketting smeren zodat de fiets soepel blijft lopen. Kortom: een super fiets!

“Deze Cannondale Mavaro is zo mooi afgewerkt, je ziet bijna niet dat dit een elektrische fiets is!”

Mijn eindbeoordeling van Cannondale Mavaro Neo 5 plus. 

De volgende rij-impressie wordt geschreven door Pieter, hij gaat een Bianchi mountainbike voor jullie testen. Benieuwd naar welk model? Stay Tuned!

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog