Lotte over haar nieuwe Specialized Diverge Comp Carbon: “Het is nog meer dan ik hoopte!”

Terug naar Nieuws & blog

Lotte over haar nieuwe Specialized Diverge Comp Carbon: “Het is nog meer dan ik hoopte!”

Begin juni stapte Lotte op haar nieuwe gravelbike en sindsdien is de lach niet van haar gezicht verdwenen. Ze was gewend aan kilometerslange asfaltritten en vindt nu de ontspanning in de natuur. “Ik vind het heerlijk om gewoon door de bossen te knallen en de mooie zandpaadjes op te zoeken.”

Waar de gemiddelde student rond trapt op een stationsfiets, heeft Lotte (20) uit Didam het een stuk beter voor elkaar: in haar schuur staan tweewielers waar menig fietsliefhebber van begint te kwijlen. Vijf jaar geleden verruilde de bewegingswetenschapper in spé haar professionele skeelers steeds vaker voor een racefiets en onlangs kwam daar een hagelnieuwe Specialized gravelbike bij. Ze vertelde ons enthousiast haar verhaal (“Ik werk er heel hard voor hoor, geen euro is gekregen!”).

Specialized-fan vanaf het eerste uur: van Amira tot Tarmac en nu de Diverge Comp Carbon

Haar eerste racefiets – een Eddy Merckx efx – kocht Lotte eind 2016 via Marktplaats. Drie jaar later volgde haar allereerste S-Works Amira. Lotte was direct verkocht! Sneller dan gedacht werd ook deze weer ingeruild. Lotte: “Wanneer je het vrouwenwielrennen op de voet volgt zoals ik doe, zie je echt de mooiste fietsen voorbijkomen. Ik geloofde dan ook mijn ogen niet toen ik afgelopen september Marktplaats weer eens afstruinde: daar stond dé Specialized S-Works Tarmac SL6 van Anna van der Breggen, haar reserve-wedstrijdfiets voor het (door haar gewonnen, red.) WK van 2018! Ja, die kun je natuurlijk niet laten staan”, lacht ze. Je voelt ’m al aankomen: dat deed Lotte dus ook niet.

Wanneer Lotte voor het onderhoud van deze SL6 langsgaat bij Pedaleur Bikes valt haar oog op een Specialized gravelbike; een racebike voor diverse ondergronden, die al een tijd op haar verlanglijst staat. “Tijdens het wachten liep ik héél even naar boven en daar stond-ie, in mijn maat. Ik weet precies wat er op de markt is, wat ik belangrijk vind en wat ik in een fiets zou willen. Dat was precies dít! Het sloeg echt nergens op want ik had natuurlijk nét een nieuwe fiets gekocht (en wat voor één).” Zodra Lotte echter met de Specialized Diverge Comp Carbon GRX800 Ultegra 52 het terrein afrijdt voor een proefrit, voelt ze het meteen aan alles: “Die moet mee!”. Ze dwingt zichzelf om er nog een nachtje over te slapen en besluit vervolgens haar gevoel te volgen: Amira eruit, nieuwe gravelbike erin.  

Van kleine kronkelwegen in het bos tot vlammen op het asfvalt

Inmiddels heeft Lotte de eerste 400 kilometer op haar gravelbike erop zitten. “Met de drukte van mijn studie en bijbaan is het fijn om af en toe even mijn hoofd leeg te maken. Doordeweeks rijd ik vaak routes op de racefiets in Montferland, zoals de tijdritroute van het NK in 2017. Dat is een leuke route en kan snel even tussendoor.

In het weekend vind ik het dan heerlijk om gewoon even door de bossen te knallen met de Diverge. Even de rust, de mooie zandpaadjes en kleine kronkelwegen opzoeken. Met zo’n fiets, fiets je echt heen waar je heen wilt en sla je paden in die je normaal overslaat. Zo kwam ik onlangs een groep zwijnen met biggetjes tegen op een mountainbikeparcours op de Veluwe – hoe vaak maak je dat mee?! Al rijdt de fiets op asfalt ook fantastisch: ik tik zonder problemen een snelheid van 27,7 kilometer per uur aan en kan mijn broer op de racefiets nog prima bijhouden”, grinnikt Lotte.

Waar ze in eerste instantie dacht met mechanisch schakelen een stapje terug te moeten doen – op haar Tarmac schakelt ze elektrisch (E-tap) – blijkt ook dit in de praktijk ontzettend mee te vallen: “Het schakelt echt perfect. Ideaal voor op fietsvakantie: tassen erop en gaan. De gravelbike is in alles echt nog meer dan ik hoopte.” 

Altijd met open armen ontvangen

Met een oom die fietste en jarenlang bij Pedaleur Bikes kwam en een broer die de vestiging als lid van Toerverenigingen de Zwaluwen eveneens goed weet te vinden, is het bijna logisch dat ook Lotte haar fietsen al jaren door Pedaleur Bikes laat onderhouden. “Sinds de renovatie heeft de winkel een heel nieuw jasje, dat is prettig. De sfeer is wel onveranderd: iedereen is nog altijd heel vriendelijk en je wordt echt met open armen ontvangen. Men denkt en kijkt graag met je mee – soms wel met vijf man! En dat zelfs wanneer de fiets helemaal niet bij ze gekocht is, zoals met mijn Marktplaatsfietsen altijd het geval was. Zeker als kind in de groei is het natuurlijk niet (altijd) nodig om een splinternieuwe fiets te kopen. Daar doen ze echt niet minder om. Het voelde dan ook eigenlijk heel logisch dat ik juist bij Pedaleur Bikes mijn gedroomde gravelbike tegenkwam.”

Wanneer we Lotte tot slot vragen of ze wellicht stiekem al met een schuin oog naar een opvolger gluurt, reageert ze stellig: “Nee, voorlopig komen er echt geen andere fietsen in. Ik heb een hele dikke racefiets en een hele mooie gravelbike – daar kan ik príma mee uit de voeten.”

Wil je binnenkort zelf ervaren hoe een gravelbike rijdt? Kom gerust eens langs. Dat kan tegenwoordig in Doetinchem én in Velp!

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog