Rij-impressie van de maand: Cannondale Scalpel Hi-Mod 1 2021

Terug naar Nieuws & blog

Rij-impressie van de maand: Cannondale Scalpel Hi-Mod 1 2021

Rij-impressie van de maand: Cannondale Scalpel Hi-Mod 1 2021

Verscholen in de natuur liggen de prachtigste mountainbike trails en paden te wachten om bereden te worden. Parcoursen waarop je tijdens het fietsen verschillende vaardigheden traint gecombineerd met een dosis actie én snelheid. Een fantastisch samenspel voor de nieuwe rij-impressie met deze maand: de Cannondale Scalpel Hi-Mod 1 2021.

Deze maand is het woord aan Marco: 

Na 25 jaar fanatiek gevoetbald te hebben was het tijd voor iets nieuws. Samen met mijn broer kocht ik een mountainbike. Of ik nog weet hoe mijn eerste fietsrit verliep? Absoluut! Niet alleen door de mooie route en eerste ervaringen, maar ook zeker door de heftige spierpijn die de dagen na deze rit volgde. Volledig bedolven onder de modder kwam ik thuis. Ondanks het slechte weer van die dag was ik meteen verkocht. Wat een ervaring was dat!

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en heb ik aardig wat fietsritten in de benen. Waaronder een zesdaagse ‘transalp’ met vrienden. Dit is zonder twijfel de mooiste fietsrit tot nu toe! We fietsten in zes dagen – gemiddeld z’n 70 kilometer per dag – over de prachtigste trails door Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Een echte aanrader voor iedereen!

‘Het mountainbiken is voor mij de perfecte combinatie van snelheid, sturen, remmen, dalen en klimmen. Ik stap nog steeds – elke fietsrit weer – met veel plezier op de mountainbike!’ 

Met een passie voor de fietssport voelt het werken bij Pedaleur Bikes voor Marco als een tweede natuur!

Vanuit de autobranche ben ik in 2015, mede door mijn fietshobby, terechtgekomen bij Pedaleur Bikes als allround aftersales specialist. Het ene moment ben ik het aanspreekpunt voor klanten in de werkplaats en het andere moment verwerk ik de binnengekomen garantie aanvragen. Geen dag is hetzelfde! De afwisseling is wat het werken bij Pedaleur Bikes zo leuk maakt.

‘Het creëren van fietsgeluk, dat vind ik het allermooiste!’

Marco testte… Zijn nieuwe aanwinst! De Cannondale Scalpel Hi-Mod 1 2021

Met de mooiste mountainbike routes van Nederland in mijn achtertuin, sta ik binnen de kortste keren op het parcours van de Posbank of die in de Montferlandse bossen. Parcoursen waar ik zelf graag fiets én de perfecte locaties om mijn eigen Cannondale uitgebreid te testen!

De Cannondale Scalpel 2021 met zijn prachtige zwart/groene kleuren heb ik in december 2020 gekocht. Deze fiets heeft een Hi-Mod frame. Dat houdt in dat het frame slechts 1900 gram weegt, inclusief demper. Dit is het lichtste, dubbel-geveerde mountainbike frame van dit moment. Verder beschikt deze mountainbike over een Cannondale OCHO Carbon voorvork (Lefty) waardoor het sturen soepeler én nauwkeuriger verloopt. Dat merk je gelijk! Een fijne feature van Cannondale is de kleine montagekit verwerkt in het frame. Zo heb je altijd het benodigde bij je om een band te vervangen.

Ten opzichte van mijn vorige Scalpel (model 2017) is deze mountainbike – mede door de achterbrug – nóg lichter, stabieler en stijver wat zorgt voor meer grip tijdens het klimmen en dalen. De nieuwe Scalpel (model 2021) is afgemonteerd met de 1×12 Shimano XTR groep en lichtgewicht carbon HollowGram wielen. Daarmee is deze fiets ook zeker geschikt voor langere fietstochten. En als we het dan toch over de wielen hebben: de nieuwe Cannondale bikes zijn voorzien van een wielsensor. Zo kun je jouw fietsgegevens en gereden routes eenvoudig terugvinden op een app in jouw telefoon. Heel handig!

Is jouw nieuwe Cannondale dan helemaal perfect? 

Qua fietsgemak zeker! Wel heb ik deze mountainbike afgemonteerd met een ovaal voorblad. Daar ervaar ik veel plezier van tijdens het klimmen. Zo heb ik nooit meer het gevoel van ‘een dood punt’ in een steile klim. Als ik dan toch een nadeel moet noemen is het de afwerking van de fiets. De kabels van bijvoorbeeld de rem, schakeling en vering voorop zien er wat rommelig uit. Bij een soortgelijke mountainbike van Specialized zijn er minder kabels zichtbaar. Maar als dit het enige minpuntje is…

Tip van Marco!

Omdat ik erg blij ben met deze Cannondale en ik er zo lang mogelijk van wil genieten heb ik mijn mountainbike laten coaten met een speciale Nano coating van Topseal. Hierdoor wordt mijn fietsframe tegen krassen beschermd en geeft de coating een extra glanslaag. Het grootste voordeel? Het is vuil en waterafstotend. Super handig met schoonmaken! Na een modderige rit in het bos hoef ik nu alleen nog maar met een kleine waterstraal de mountainbike af te spoelen en droog te maken. Voor € 175 profiteer jij van de vele voordelen van deze coating. Wil jij deze coating ook op jouw fiets? Laat het ons weten!

Mijn eindbeoordeling van de Cannondale Scalpel Hi-Mod 1 2021:

De volgende rij-impressie wordt geschreven door Dayenne. Zij test voor jullie de Cannondale Mavaro. Een bijzondere én sportieve e-bike. Stay Tuned!

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog