Pedaleur Bikes en Fysiotherapie & Leefstijl Engelaar bundelen technische en medische kennis om fietsers blessurevrij te laten presteren!

Terug naar Nieuws & blog
Pedaleur Bikes en Fysiotherapie & Leefstijl Engelaar bundelen technische en medische kennis om fietsers blessurevrij te laten presteren!

Pedaleur Bikes en Fysiotherapie & Leefstijl Engelaar bundelen technische en medische kennis om fietsers blessurevrij te laten presteren!

Hoera! We hebben fantastisch nieuws: we gaan samenwerken met Fysiotherapie & Leefstijl Engelaar om jouw fietservaring naar een hoger niveau te tillen. Of je nu een recreatieve wielrenner, een beginnend gravelbiker of een ervaren mountainbiker bent, wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk comfort is. Daarom bieden we vanaf nu in onze meetruimtes in Doetinchem en Velp een complete bikefit service aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel even verder!

Wat is Bikefitting?

Wist je dat een derde van alle fietsblessures veroorzaakt wordt door een verkeerde houding? Denk aan klachten in je nek, rug, polsen of knieën. Vaak ligt dit aan hoe je fiets is afgesteld. Met een dynamische bikefit kunnen veel van deze klachten verholpen worden. Een dynamische bikefit is perfect voor iedereen die het maximale uit zijn fietsrit wil halen. Of je nu net begint met fietsen of al jarenlange ervaring hebt, een bikefit helpt je om comfortabeler en efficiënter te fietsen, terwijl het pijnklachten voorkomt. Van recreatieve wielrenners tot doorgewinterde mountainbikers, iedereen kan profiteren van een perfecte fietshouding.

Onze samenwerking met Fysiotherapie & Leefstijl Engelaar combineert de perfecte mix van technische én medische kennis om jou te helpen. Zo zal de fysiotherapeut, en tevens bikefitter, de fit uitvoeren. Van intake, tot het meten van jouw zitbotjes, voeten en fietspositie. Het draait om het optimaliseren van jouw fietshouding terwijl je daadwerkelijk in beweging bent. Met behulp van Retül, een data-gedreven, 3D-technologie van Specialized, worden je lichaam en bewegingen tot op de millimeter nauwkeurig gemeten. Dit zorgt ervoor dat je efficiënter fietst, je prestaties verbetert en vervelende pijnklachten voorkomt.

Pedaleur Bikes X Fysiotherapie & Leefstijl Engelaar

Onze eigen Frank Arendsen vertelt: “We willen onze klanten een totaalpakket bieden. Fietsers brengen veel tijd door op hun fiets, dus het is belangrijk dat alles optimaal is afgesteld. Door onze technische kennis te combineren met de medische expertise van Fysiotherapie & Leefstijl Engelaar, kunnen we dit perfect realiseren.”

Leonie Engelaar voegt daaraan toe: “In onze praktijk zien we veel fietsers met klachten die te voorkomen zijn. Een goede houding op de fiets is essentieel. Hiermee kunnen fietsers niet alleen klachten voorkomen, maar ook efficiënter en harder fietsen.”

Klaar voor de beste fietservaring?

Maak een afspraak via 0314-72 59 94 of stuur een mail naar info@leefstijl-engelaar.nl.

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog