Wat is een dynamische bikefit?

Een dynamische bikefit is voor iedereen die het maximale uit zijn fietsrit wil halen. Of je nu net begint met fietsen of al jarenlange ervaring hebt, een bikefit helpt je om comfortabeler en efficiënter te fietsen, terwijl het pijnklachten voorkomt. Van recreatieve wielrenners tot doorgewinterde mountainbikers, iedereen kan profiteren van een perfecte fietshouding. Ontdek hoe wij, samen met Fysiotherapie & Leefstijl Engelaar, jouw fietsplezier kunnen vergroten!

Wat is een dynamische bikefit?

Een dynamische bikefit gaat verder dan de statische fietsmeting. Het draait om het optimaliseren van jouw fietshouding terwijl je daadwerkelijk in beweging bent. Met behulp van Retül, een data-gedreven, 3D-technologie van Specialized, worden je lichaam en bewegingen tot op de millimeter nauwkeurig gemeten. Dit zorgt ervoor dat je efficiënter fietst, je prestaties verbetert en vervelende pijnklachten voorkomt.

Voor wie is een dynamische bikefit geschikt?

Een dynamische bikefit is niet alleen voor de professionele wielrenner. Het is geschikt voor iedereen die het maximale uit zijn of haar fietservaring wil halen.

Of je nu een enthousiaste beginner bent, een ervaren fietser of iets daartussenin, een dynamische bikefit kan je helpen om comfortabeler en efficiënter te fietsen. Door je fietspositie te optimaliseren, helpt het blessures te voorkomen en je prestaties te verbeteren.

Pedaleur Bikes X Fysiotherapie Leefstijl Engelaar

Wist je dat… alle dynamische bikefits binnen Pedaleur Bikes worden uitgevoerd door een fysiotherapeut van Fysiotherapie & Leefstijl Engelaar?! Zo ben je verzekerd van medische expertise die ervoor zorgt dat je comfortabel, klachtenvrij en efficiënt op je fiets zit. En als het aankomt op het finetunen van je tweewieler, staan onze ervaren monteurs voor je klaar. Met hun technische en productkennis geven zij jou van het beste advieszorgen zij ervoor dat alle aanpassingen professioneel worden doorgevoerd. Of voorzien jou van het beste advies.

De 5 stappen van een dynamische bikefit

1. Intakegesprek

Het begint natuurlijk allemaal met een praatje! Tijdens dit gesprek kun je alles delen over jouw fietspassie, sportieve doelen en eventuele pijntjes/blessures. Jouw input is cruciaal om de perfecte bikefit voor jou samen te stellen.

2. Lichamelijk onderzoek

Na de intake volgt een lichamelijk onderzoek. Hierbij worden cruciale fysieke aspecten beoordeeld die relevant zijn voor fietsen, zoals spierlengte en mobiliteit van je schouders, rug en heupen. Dit onderzoek is essentieel om eventuele blessures te identificeren en te begrijpen wat jouw lichaam nodig heeft om een optimale fietshouding te bereiken.

3. Zitbot/zadelbreedtemeting

Iedereen heeft een unieke anatomie. Daarom wordt de breedte van je zitbotten gemeten, om het perfecte zadel voor jou te selecteren en zitvlakblessures te voorkomen.

4. Digitale voetanalyse

Met een digitale voetanalyse worden de natuurlijke drukpunten van je voeten bepaald en wordt vastgesteld waar extra ondersteuning nodig is.

5. Dynamische fietspositiemeting

Dit is het moment waarop de magie plaatsvindt! Met Retül’s geavanceerde technologie wordt je fietshouding gemeten terwijl je fietst. Er wordt gekeken naar de hoeken van je rug, schouders, ellebogen, hakken, knieën, heupen en polsen. Op deze manier kunnen jouw fietsinstellingen tot in de perfectie worden afgestemd.

Aanpassingen tijdens de bikefit

Welke specifieke aanpassingen precies nodig zijn, hangt af van jouw individuele doelen en eventuele blessures. Gelukkig bundelen onze fysiotherapeut-bikefitter en monteurs hun expertise om dit tot in de puntjes te regelen. De aanpassingen worden stap voor stap doorgevoerd en geëvalueerd, net zolang totdat jij helemaal tevreden bent met je fietspositie! Als het mogelijk is, voeren we de aanpassingen direct uit. Voor grotere aanpassingen kun je gemakkelijk een afspraak maken in onze werkplaats.

Veelgestelde Vragen

Krijg ik een advies mee?

Absoluut! Na de metingen krijg je een verslag met alle specificaties, zodat een nieuwe of bestaande fiets perfect op jouw lichaam kan worden afgesteld. Ga je bijvoorbeeld op vakantie? Dan kan de verhuurder op basis van het rapport de meest optimale fiets voor je selecteren en afstellen. Handig, toch?!

Waar vindt de bikefitting plaats?

De bikefittingen worden gehouden in onze winkels, zowel in Doetinchem als in Velp. Je vindt ons op de Doetinchemseweg 71 in Doetinchem en op de Nordlaan 32 in Velp. Het is echter belangrijk om van tevoren een afspraak te maken.

Wat kost een dynamische bikefit?

De kosten voor een bikefitting zijn € 250 inclusief btw. Dit tarief omvat alle aspecten van de bikefitting, inclusief de directe aanpassingen die aan je fiets gedaan worden tijdens de sessie. Echter, materialen zoals een nieuw zadel of zooltjes, evenals grote aanpassingen die in de werkplaats moeten worden uitgevoerd, zijn niet inbegrepen bij dit tarief.

Hoe lang duurt een dynamische bikefit

Reken op een sessie van ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. Dit geeft ons genoeg tijd om de volledige bikefit, van intake tot aan metingen en aanpassingen uit te voeren.

Wat neem je mee naar een bikefit?

Vergeet niet om je fiets, fietskleding, schoenen en eventuele aangepaste zolen mee te nemen voor de evaluatie. Let erop dat je fietskleding strak zit – vermijd losse broeken of T-shirts, maar een baselayer is natuurlijk wel prima. Dit helpt ons om de markers die de hoeken meten nauwkeuriger te plaatsen voor een optimale meting.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt een afspraak maken door contact op te nemen met Fysiotherapie & Leefstijl Engelaar. Dit kun je doen door te bellen naar 0314 72 59 94 of een mailtje te sturen naar info@leefstijl-engelaar.nl