Nieuwe Pluggerz gehoorbescherming voor al onze fietsmonteurs

Terug naar Nieuws & blog

Nieuwe Pluggerz gehoorbescherming voor al onze fietsmonteurs

Geluid. Het is overal en we kunnen niet zonder. Vaak genieten we ervan, maar wanneer je – zoals onze fietsmonteurs – de hele dag in een gehorige werkplaats werkt kan het storend zijn. En in sommige gevallen zelfs schadelijk. We vinden het belangrijk dat onze collega’s ook de juiste bescherming krijgen die zij nodig hebben. Daarom heeft Comfoor – onze partner in gehoorbescherming – al onze fietsmonteurs voorzien van Pluggerz gehoorbescherming. 

Om de juiste demping van de gehoorbescherming te bepalen, heeft Comfoor een geluidsmeting uitgevoerd. Marco droeg een gehele werkdag een dagdosismeter op z’n schouder dat elk geluid registreerde.  Van een gesprekje bij het koffiezetapparaat tot aan het opbouwen van een fiets in de werkplaats. En wat bleek? De grenswaarde van 80dB werd de gehele werkdag overschreden. Dat laat zien dat het dragen van gehoorbescherming wel degelijk belangrijk is. 

“Collega Marco vertelt: “In onze werkplaats is er – de hele dag door – veel geluid. Waarbij zelfs het voeren van een normaal gesprek met een klant, soms erg ingewikkeld kan zijn door de gehorige werkplaats. ”

Pedaleur Bikes is erg blij met een partner die niet stopt na het leveren van gehoorbeschermers. Zo kregen onze collega’s ook een informatieve voorlichting over geluid én het dragen van gehoorbescherming. Peter Weijl van Comfoor vertelt: “Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat vermoeidheid een van de gevolgen van gehoorschade kan zijn. Dat kan leiden tot onveilige situaties op de werkvloer. Daarom meten wij niet alleen gehoorbescherming aan, maar geven wij ook voorlichtingen.”

Inmiddels zijn al onze collega’s voorzien van Pluggerz met het juiste dempingsfilter. Deze oordoppen zijn op maat gemaakt, waardoor ze prettig zijn om te dragen. Een ander voordeel van deze Pluggerz is dat je door het geluiddempende filter nog gewoon met elkaar kunt communiceren. Wel zo veilig.

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog