Manon Maatkamp over haar Specialized Tarmac SL7

Terug naar Nieuws & blog

Manon Maatkamp over haar Specialized Tarmac SL7

Jullie hebben het misschien wel voorbij zien komen op onze socials: een mooie roze Specialized Tarmac SL7 expert met een wel heel opvallend panterprint stuurlint. Wie zoiets verzint? dat is Manon Maatkamp! “Dat mijn fiets uniek is, maakt het fietsen nog leuker.”

Hoewel Manon al vanaf kinds af aan fietst, heeft ze het wielrennen pas recentelijk weer opgepakt door een hardloopblessure. Aangezien Manon toch wilde blijven sporten, haalde ze haar Cannondale SuperSix 2010 weer uit de schuur. Al snel had Manon de smaak weer goed te pakken én fietste ze binnen no-time veel kilometers. “Wat ik verrassend vind is dat deze sport na al die jaren nog altijd bij mij past. Natuurlijk was er een jaar dat ik de racefiets niet heb aangeraakt en ik liever ging zeilen met mijn zeilboot. Maar dat ik nu weer met zoveel plezier de fiets op stap, maakt het extra bijzonder. Dat ik tijdens het fietsen tegelijkertijd tijd kan doorbrengen met mijn vriendinnen, is waarom ik deze sport zo fantastisch vind.

Toen Manon een paar maanden later alleen maar meer uren doorbracht op de fiets, begon ze na te denken over een nieuwe. Dat ze uiteindelijk met een Specialized Tarmac SL7 Expert zou thuiskomen, had ze van te voren niet verwacht. “Sinds kort ben ik lid van fietsvereniging De Wildt en fiets ik in de zomermaanden gemiddeld zo’n 160 kilometer per week. Daarom wilde ik graag een upgrade, zodat ik met nog meer plezier kon gaan fietsen. Ik ging op zoek naar een fiets die voorzien is van een betere groepset en een fijnere houding. Zo zocht ik op internet naar het aanbod in fietsen en vroeg ik aan kennissen om advies. Op deze manier kwam ik bij Pedaleur Bikes terecht om te kijken naar een donkergroene Specialized. Eenmaal in de winkel duurde het niet lang voordat ik de roze Specialized Tarmac zag staan. Ik was gelijk verkocht! ” 

Ook al was het niet haar allereerste keuze, Manon hoefde er niet lang na te denken of deze roze Tarmac met haar naar huis ging. Waren er dan helemaal geen twijfels? Jawel, over hoe ze deze fiets eigen ging maken. “Ik houd ervan om uit te pakken, zodat het uniek is en niet hetzelfde is als de rest. Daarvoor koos ik het panterprint stuurlint en de bruine banden. Dat iedereen er een mening over had, vind ik alleen maar leuk. You love it or hate it!” 

Inmiddels rijdt Manon alweer even rond op dit roze racemonster. Als we aan haar vragen of ze na al die maanden nog steeds verliefd is op deze fiets, begint ze te glunderen. “Ik krijg bij het zien van deze fiets nog steeds een lach op mijn gezicht. Het is alsof deze Tarmac speciaal voor mij gemaakt is. Ik heb zo’n fijne houding op de fiets, waardoor ik op een juiste manier de kracht kan omzetten in snelheid. Een mooie bijkomstigheid zijn de schijfremmen, want daar rijd ik nu voor het eerst mee. Een echte upgrade dus.”

Als we daarna aan Manon vragen wat haar mooiste fiets herinnering tot nu toe is, zien we haar voor het eerst nadenken. “We wonen in een prachtige omgeving waarin bos, heuvels en weilanden elkaar afwisselen. Zo is elke fietstocht anders en dat zorgt voor mooie herinneringen. Daarnaast heb ik in de afgelopen tijd deelgenomen aan een aantal mooie fietstochten, waaronder de Elfstedentocht. Dit was mijn allereerste tocht waarin ik meer dan 200 kilometer reed. Vanwege de harde wind en het slechte weer was het afzien, maar daardoor ben ik zeker trots op het behaalde resultaat. Een andere mooie fietstocht was de Amstel Gold Race toertocht. Samen met mijn vader won ik kaartjes om deel te nemen aan deze race. We besloten de 125 kilometer te fietsen, omdat ik bang was dat ik al die heuvels niet op zou komen over zo’n afstand. Dat ik dit met mijn vader mocht doen, met een uiteindelijk gemiddelde van 29,5 kilometer per uur, maakte deze tocht het hoogtepunt van dit jaar. Volgend jaar ga ik met RTC De Wildt dan ook de volgende uitdaging aan: de 150 kilometer, met de zwaarste beklimmingen van het Limburgs heuvellandschap.

Met een vader die dus ook fanatiek fietst, was dit niet de allereerste keer dat Manon Pedaleur Bikes bezocht. “Voor ons was het bezoeken van Pedaleur Bikes altijd een uitje door het mooie assortiment in fietsen en kleding. Hoewel ik er al lang niet meer was geweest, is er – ondanks het nieuwe uiterlijk van de winkel – niet veel veranderd. Het personeel is nog steeds even vriendelijk en heeft écht aandacht voor de klant. Ook denken ze graag met je mee in mogelijkheden. En dat is de reden waarom wij nog altijd graag deze winkel bezoeken.”

Inmiddels is het panterprint stuurlint vervangen voor een zilveren/metallic kleur. Als we tot slot aan Manon vragen of ze al een nieuw kleurtje heeft uitgezocht zegt ze vol trots: “Jazeker, ik ga voor goud!” 

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog