Specialized Tarmac SL8

Terug naar Nieuws & blog
Specialized Tarmac SL8

Specialized Tarmac SL8

Maak kennis met de gloednieuwe Specialized Tarmac SL8! Deze gloednieuwe racefietsen hebben afgelopen weekend hun debuut gemaakt én nu is het jouw beurt om ze te ontdekken. Benieuwd naar wat deze fietsen te bieden hebben? Lees snel verder!

Als een bliksemschicht tijdens het WK wielrennen verscheen de Specialized Tarmac SL8 op het wereldtoneel. En hier komt het goede nieuws: deze snelheidsduivel is ook voor jou binnen handbereik. Met een verbluffend tijdsverschil van 16,6 seconden over 40 km (met een snelheid van 45km/u) ten opzichte van zijn voorganger, de SL7, overtreft deze SL8 moeiteloos alle verwachtingen op het gebied van snelheid en prestaties. Dit alles dankzij de perfecte mix tussen aerodynamica, laag gewicht, stijfheid en comfort.

Een nieuwe cockpit

Met name de voorkant van de fiets heeft een complete transformatie ondergaan. Zo is de nieuwe Tarmac uitgerust met een volledig geïntegreerde Rapide cockpit, waardoor de fiets zelfs aerodynamische is dan de Venge. Bovendien is er een opmerkelijke verbetering ten opzichte van de SL7: de verhouding tussen gewicht en stijfheid is geoptimaliseerd. Dankzij een geüpgradede bottom bracket en balhoofdconstructie is elke pedaalslag nu uiterst efficiënt, wat leidt tot de ultieme rijervaring. Als kers op de taart draagt het aangepaste balhoofd bij aan de verfijnde voorkant, die door Specialized vol trots is omgedoopt tot de ‘Speed Sniffer’.

Maar dat is nog niet alles. Het nieuwe frame weegt slechts 685 gram, wat een verbluffende 15% lichter is dan zijn voorganger. Hiermee is het niet alleen het snelste, maar ook het lichtste frame binnen de WorldTour. En het beste nieuws? Je hoeft niet langer te kiezen, want de nieuwe SL8 is de ultieme allrounder: geschikt voor zowel vlotte ritten over vlakke wegen als uitdagende beklimmingen.

De uitvoeringen

De Specialized Tarmac SL8 is beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Alle fietsen worden geleverd met powermeter én 26 mm banden, maar biedt de mogelijkheid om te upgraden naar 32 mm banden voor nog meer veelzijdigheid. Ook hebben we losse frames verkrijgbaar, waardoor jij jouw droomfiets zélf kunt samenstellen. Wil je meer weten over de beschikbare maten én uitvoeringen? Neem contact met ons op! We helpen je graag bij het uitzoeken van jouw nieuwe droomfiets!

Ontdek hier de verschillende uitvoeringen van de Specialized Tarmac SL8 die wij beschikbaar hebben:

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog