Specialized Epic 8 & Specialized Epic 8 EVO

Terug naar Nieuws & blog
Specialized Epic 8

Specialized Epic 8 & Specialized Epic 8 EVO

Het is zover! We kunnen eindelijk het doek wegtrekken en je laten kennismaken met niets minder dan de aller-nieuwste, aller-snelste én aller-gaafste mountainbike ter wereld die klaar staat om het podium te betreden! Maak kennis met de gloednieuwe Specialized S-Works Epic 8 & Epic 8 EVO! Uiteraard gemaakt én geperfectioneerd om de meest uitdagende terreinen te overmeesteren. Waar wacht je op? Lees snel verder en ontdek meer van deze epische mountainbike!

De lancering van de Epic 8 komt misschien volledig uit de lucht vallen, maar niets is minder waar! Achter de schermen is er hard gewerkt aan het perfectioneren van elk detail. Van het verlichten van het gewicht tot het maximaliseren van de kracht en het optimaliseren van alle features. Hoogste tijd om er verder in te duiken!

SPECIALIZED EPIC 8

Deze S-Works is de meest capabele 120 mm geveerde fiets ter wereld. Met extra veerweg, een minder steile balhoofdhoek en een langere bovenbuis dan zijn voorganger, is deze mtb niet alleen een lust voor het oog, maar biedt hij ook ongeëvenaarde prestaties op alle trails. Maar dat is nog niet alles! Deze Epic absorbeert 12% meer schokken en trillingen dan zijn voorganger, terwijl het ‘bobbing’ tijdens het trappen met 20% vermindert. Dat betekent minder vermoeidheid en meer plezier op de trails! En alsof dat nog niet genoeg is, is de 8 ook nog eens 76 gram lichter! Geen enkel grammetje is verspild in het streven naar optimale efficiëntie en prestaties. Met de gloednieuwe SWAT 4.0 en een geïntegreerde stuurstop voor extra bescherming van de bovenbuis, is deze mountainbike klaar om jouw rijervaring naar nieuwe hoogten te tillen.

En als klap op de vuurpijl is deze krachtpatser uitgerust met RockShox’ nieuwe Flight Attendant vering. Daarmee schakelt de vering automatisch én snel tussen de drie compressiedemper-instellingen (Open, Magic Middle, Dicht), gebaseerd op input van de rijder en het terrein. Zo ben je verzekerd van de snelste en meest efficiënte rit mogelijk!

EPIC EVO

Maar dat is niet alles. De Specialized Ride Dynamics getunede 2-standen FOX schokdemper is de perfecte setup voor efficiëntie op de beklimmingen en wijd open, actieve vering voor de afdalingen. De Epic 8 EVO is afgewerkt met een 130 mm FOX vork, krachtigere remmen en dikkere banden, waardoor het de meest capabele downcountry fiets ter wereld is!


De uitvoeringen

Ook deze Specialized is beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Zo kun je kiezen uit de S-Works Epic 8, de Epic 8 Pro, de Epic 8 Expert, Epic 8 Comp, Epic Comp Evo. Ook zijn de S-Works Epic 8 én Epic 8 Pro Evo als losse frames verkrijgbaar, waardoor jij jouw droomfiets zélf kunt samenstellen. De eerste fietsten staan al te schitteren in onze winkels. Wil je meer weten over de beschikbare maten én uitvoeringen? Neem contact met ons op! We helpen je graag bij het uitzoeken van jouw nieuwe droomfiets!

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog