Op fietsvakantie met Oskar en Patrick

Terug naar Nieuws & blog

Op fietsvakantie met Oskar en Patrick

Elk jaar reizen Oskar en Patrick samen met hun vrienden af naar de Alpen voor een vakantie die volledig in het teken staat van fietsen en gezelligheid. Tijdens deze week worden de meest avontuurlijke trails bedwongen én sluiten ze de dagen af met een goede Weizen en een bordje kaiserschmarren tijdens de “Apres Fiets”. Hoe zo’n georganiseerde fietsvakantie tot stand komt? Dat willen wij graag weten! De hoogste tijd om Oskar en Patrick eens te vragen naar hun ervaringen.

Jullie gaan al jaren samen op fietsvakantie, verveelt dit nooit?

Patrick: “Zeker niet! Je fietst een week lang in de meest verschillende omgevingen: door de wilde natuur, in het bos en in de bergen. Dat zorgt voor onverwachtse momenten, prachtige uitzichten, mooie klimmen én lange technische afdalingen.” Oskar vult aan: “Daarnaast kom je op plekken waar je anders nooit komt. Simpelweg omdat het lopend te ver is en de paden met de auto niet begaanbaar zijn. Dat maakt het fietsen extra mooi!”

Hoe komt zo’n vakantie tot stand? Bouwen jullie zelf de routes?

Oskar: “Wij boeken meestal een GPX-reis. Samen met onze reisorganisatie Vasa Sport zoeken wij een locatie uit. Zij regelen vervolgens het hotel en de fietsroutes.” Patrick vult aan: “Dit jaar vertrokken wij met 8 man naar St-Moritz in Zwitserland. Daar fietsten we 6 dagen lang, gemiddeld zo’n 60 kilometer per dag. Dan is het wel fijn dat je niet hoeft na te denken over de planning van de volgende dag. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om van hotel naar hotel te fietsen of een reis te boeken met een reisgids. Het aanbod in verschillende fietsreizen is zo groot, dat er voor iedereen wel iets passends tussen zit. Van mountainbikes tot e-bikes. Dat is erg fijn.”

Goede voorbereiding is het halve werk!

Patrick: “Trainen, trainen en nog eens trainen. Als je met een mountainbike de bergen ingaat zijn een goede basisconditie en technische vaardigheden van belang.” Oskar vult aan: “Daarnaast is ook goed materiaal belangrijk. Tijdens zo’n vakantie maak je namelijk van alles mee; van lekke banden tot versleten remblokken. Natuurlijk kun je aan het einde van de dag naar de lokale fietsenmaker, maar een beetje basiskennis is natuurlijk wel makkelijk. Vooral als je ergens in ‘the middle of nowhere’ staat met een lekke band.”

Is het dan alleen maar afzien tijdens zo’n reis? Oskar: “Natuurlijk niet! Je kunt de reis zo uitdagend maken als jezelf wilt. Uiteindelijk draait het allemaal om de gezelligheid én de mooie herinneringen die jullie samen maken. Daar hoort natuurlijk ook lekker eten én een biertje bij!”

Én of dat afzien is ;)….

Lijkt zo’n vakantie jou ook tof? Neem eens een kijkje bij Vasa Sport. Zij organiseren fietsvakanties voor mountainbikes, racefietsers én e-bikes. Vragen? Aarzel niet om contact met ze op te nemen, want ze helpen je graag verder bij het uitzoeken van jouw droomvakantie.

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog