De pasvorm van een helm is meer dan de som der delen

Als we over helmen praten draait alles rond pasvorm. De geschiedenis zorgde ervoor dat we een standaardvorm voor een helm hebben, maar bij een moderne fietshelm zijn veel meer ingrediënten van belang: de vorm van het hoofd, het aanpassingssysteem, het vergrendelingssysteem, de voering, het contactoppervlak en het volume.

Gevormd naar het hoofd

De huidige helm is een afgeleide van de ISO (International Standards Organization) vorm die jaren geleden de beste helmen typeerde. Alleen is de vorm van de huidige helmen een stuk beter. Gebaseerd op de feedback van sporters van over de hele wereld die helmen dragen pasten we de binnenvorm van de helmen aan. Niet alleen om een helm te maken die u perfect past, maar ook om binnen de verschillende maten zoveel mogelijk fietsers een comfortabel gevoel te geven in de helm.

Vergrendelingssyteem

Dit is het geheel van bandjes, kliksluitingen en andere onderdelen die het vastzetten van de helm op het hoofd verzorgen. Maar het systeem doet meer dan de helm vast op uw hoofd zetten, het zorgt ook voor comfort en moet gemakkelijk instelbaar zijn. De positie van de bandjes is niet toevallig, maar beoogt ultiem comfort. Daarnaast beschikt een goede helm over bandjes die niet uitrekken als ze zweet of water opnemen.

Vullingen & contactoppervlak

Ze zien er misschien bijkomstig en eenvoudig uit, maar de breedte, dikte en oppervlakte van de vullingen zijn essentieel op vlak van comfort en de afvoer van zweet. 

Een goede helm is instelbaar of maatbepalend naar de vorm van het hoofd. In de eerste plaats moet het aanpassingssysteem het hoofd perfect omsluiten op de plaatsen waar er ruimte zit tussen het hoofd en de binnenvorm van de helm. Daarnaast dient het systeem om de binnenomtrek van de helm in te stellen op de buitenomtrek van uw hoofd waardoor de helm perfect op uw hoofd staat. Deze flexibele aanpassingssystemen laten een betere afstelling van de helm aan het hoofd toe in vergelijking met de binnenvorm van de helm die niet aan te passen is. 

Bij een goede helm lopen de voeringen door boven de wenkbrauwen zodat geen zweet in de ogen kan druppelen. De dikte en de contactoppervlakken zijn geoptimaliseerd om een maximum aan comfort te bieden zonder toegevingen te doen op vlak van ventilatie. Hoe lager een helm zit, hoe beter hij aanvoelt.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.