De occasion van de maand mei is… de Jan Janssen Sonic Carbon

Terug naar Nieuws & blog

De occasion van de maand mei is… de Jan Janssen Sonic Carbon

Het is bijna 53 jaar geleden dat Jan Janssen, als allereerste Nederlander, in 1968 de eindoverwinning binnen sleepte in de Tour de France. Nog steeds is dit één van de mooiste zeges in de Nederlandse wielerhistorie. Niet gek, dat we bij het zien van de Jan Janssen Sonic Carbon direct terugdenken aan dit iconische wielermoment. Het lijkt wel als de dag van gisteren! Weten jullie het nog?

Een zenuwslopende tijdrit van ongeveer 55 kilometer, met aankomst in Parijs. Het tijdsverschil tussen Jan Janssen en leider Herman van Springel? 16 seconden in het voordeel van de Belgische tijdrijder. Met de betere papieren, leek het erop dat Van Springel ging winnen.  Tóch was het Jan Janssen die op de wielerbaan van Vincennes in Parijs de snelste tijd klokte. En was het niet Herman van Springel, maar Jan Janssen die uiteindelijk de gele trui mee naar huis nam!

In 1972 beëindigde Jan Janssen zijn wielercarrière. Betekende dit dat hij ging stoppen met fietsen? Zeker niet! Janssen begon zelfs een eigen fietsenmerk. Ook vandaag de dag kan dit merk nog altijd op veel fans rekenen. Waarom? De fietsen worden niet alleen gemaakt om te presteren, maar zijn ook nog eens custom build! Zo ook deze Jan Janssen Sonic T700 in maat 51 cm. Een racefiets uit het jaar 2013, die gemaakt is van carbon én volledig is afgemonteerd met Shimano Ultegra. Daarnaast is de fiets voorzien van een Ultegra 10 speed cassette 13 – 30 T. In combinatie met de Mavic Ksyrium wielen is deze fiets een prima allrounder. Zie jij jezelf al een tijdrit neerzetten met deze racer, zoals Jan dat deed in 1968? Voor een mooie prijs van € 775,- kan deze Jan Janssen Sonic Carbon van jou zijn!

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws & blog