Persbericht

Embargo: woensdag 29 januari 13:00 uur

Volvo-dealer Harrie Arendsen koopt meerderheidsbelang in Wielerhuis de Pedaleur

Doetinchem - Het wordt een mooie samenwerking tussen Rob van der Wal - sinds 1989 eigenaar van Wielerhuis de Pedaleur in Doetinchem - en Frank Arendsen, directeur van Volvo-dealer Harrie Arendsen. Beide bedrijven zijn grote bekenden in de Achterhoek en Twente. Arendsen kocht 24 januari j.l. een meerderheidsbelang in het gerenommeerde fietsenbedrijf. Met deze samenwerking wordt in de komende drie jaar toegewerkt naar volledige overname. Een synergetische win-win situatie waarmee Arendsen zijn dienstverlening en het assortiment als mobiliteitspartner voor zijn klanten uitbreidt en de Pedaleur haar doelgroep zal vergroten met de toevoeging van lease-opties. Daarnaast kunnen beide partijen profiteren van elkaars kennis, kunde en faciliteiten. Wielerhuis de Pedaleur zal in het vervolg verdergaan onder de naam Pedaleur Bikes - by Harrie Arendsen. Van der Wal behoudt de komende jaren zijn dagelijkse operationele rol, waar Arendsen als DGA een meer strategische en faciliterende rol zal innemen.

Lees verder onder de foto.

Rob van der Wal en Frank Arendsen zijn geen onbekenden van elkaar. Beiden delen de passie voor de racefiets, mountainbike en bijbehorende lifestyle. Arendsen kocht in ’93 zijn eerste mountainbike bij de Pedaleur in het voormalige pand aan de Auroraweg in Dichteren, van der Wal schafte in 2006 zijn eerste Volvo aan bij Harrie Arendsen in Doetinchem. Met wederzijds respect voor elkaars bedrijf en vele raakvlakken op gebied van ondernemen, zijn zij al jaren waardevolle sparringpartners.

“Wij respecteren elkaar als ondernemer en vertrouwen elkaar”

Rob van der Wal licht toe: “Ik had al een tijd de wens om rond mijn 55e een stapje terug te willen doen op zakelijk vlak, ik ben inmiddels bijna 55. Hoe mooi is het dan wanneer er een partij als Arendsen voorbij komt waarvan de ambities perfect passen in onze eigen strategie? Ik wilde nog wel mee-ondernemen, maar het lag er voor mij wel aan onder welke vlag dat zou gebeuren. Er hebben zich de afgelopen tijd meerdere partijen gemeld, maar met Frank heb ik de beste klik. Wij vertrouwen elkaar. Ik vind het een eer dat ik de komende drie jaar onder de vlag mag werken van een organisatie waar ik tegenop kijk. Deze samenwerking heeft alles in zich om een succes te worden en dat al onze mensen goed terecht komen is fantastisch. Ik krijg hier heel veel energie van en dit is voor mij de gedroomde manier om langzaam naar mijn exit toe te werken.”

Frank Arendsen: “Ik ben heel trots op het feit dat Rob dit zakelijke avontuur met ons aangaat en verheug me op onze samenwerking de komende jaren. Als ondernemers hebben wij veel gemeen; onze bedrijven zijn gericht op een premium klantervaring en we hebben allebei een mensgerichte manier van ondernemen en leidinggeven. Door deze samenwerking kunnen wij onze klanten straks een breder portfolio aanbieden en hen nog meer ontzorgen op het gebied van mobiliteit. Beide bedrijven kunnen daarnaast ook veel van elkaar leren. Wij over deze nieuwe business en Rob op zijn beurt op het gebied van elektrificatie en lease-opties. De komende drie jaar profiteren wij nog maximaal van de kennis en kunde die Rob heeft over de wielerbranche en ontwikkeling van e-bikes. Ik wil samenwerken met iemand die ik vertrouw en met Rob heb ik hier alle vertrouwen in. Daarbij wordt de Pedaleur straks ontzorgd door onze staffuncties, zoals HR, Business Controlling en Marketing.”

Meer weten over de samenwerking tussen Wielerhuis de Pedaleur en Volvo-dealer Harrie Arendsen? Lees dan het duo-interview op www.pedaleur.nl. Voor informatie over Harrie Arendsen, gaat u naar www.harriearendsen.nl.

Over Wielerhuis de Pedaleur

Wielerhuis de Pedaleur werd in 1989 opgericht door Rob van der Wal in buurtschap Dichteren nabij Doetinchem. Vanaf 1993 kwam zijn partner Karolien Hermans meewerken in de zaak. Samen groeiden zij uit van een specialist in racefietsen op slechts 160m2 tot een totaalaanbieder op race- mountainbike-, hybride- en trekking gebied in een ruime showroom van 2000 m² met 14 medewerkers.  De Pedaleur is tevens specialist in E-mobiliteit; van Speedbike tot E-bike en biedt naast een uitgebreide webshop en een professionele werkplaats, een ruim aanbod aan premium fietskleding en -accessoires. Alle medewerkers zijn ervaren fietsers en helpen de klant op basis van hun expertise en passie voor de sport aan de juiste fiets voor hun kilometers.

Over Volvo Harrie Arendsen

Volvo Harrie Arendsen is een echt familiebedrijf dat sinds 1968 actief is in de Achterhoek en Twente. Het bedrijf werd ruim 50 jaar geleden opgericht door Harrie Arendsen. Zijn zoon Frank Arendsen nam in 2000 officieel het stokje over. Op de vijf vestigingen in Almelo, Doetinchem, Hengelo (OV), Ruurlo en Zevenaar, zetten dagelijks ruim 145 medewerkers zich vol enthousiasme in om hun klanten verder te helpen aan de juiste Volvo en hun kennis over en passie voor Volvo met hen te delen. Harrie Arendsen biedt een uitgebreid aanbod Nieuwe Volvo’s, jong gebruikte Volvo’s (Volvo Selekt) en Volvo Classics en kent een duurzaam en maatschappelijk gedachtegoed. Dit uit zich o.a. in extra services en een eigen Foundation. Volvo Harrie Arendsen is dit jaar voor de 6e keer op rij winnaar van de Volvo Quality Award – een award welke door Volvo Car Nederland jaarlijks wordt uitgereikt aan Volvo-dealers die zich onderscheiden op het gebied van sales en service – en is met 4 VPS-gecertificeerde werkplaatsen een voorloper in Nederland waar het gaat om Volvo Personal Service.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.