Pasvorm & Zadel

Net zoals schoenen, handschoenen en andere kledingstukken waar je als fietser op vertrouwt hoort een zadel perfect te zitten, gewoonweg omdat het één van de meest persoonlijke contactpunten tussen fiets en fietser is. De juiste zadelbreedte voor elke fietser bepalen vergt meer dan een gok gebaseerd op een zak meningen en wat zadelpijn.

Dameszadels

Een goed dameszadel voldoet aan een aantal eisen, als het een zadel met gat betreft behoren de randen van die uitsparing schuin te zijn afgewerkt zodat de druk op de gevoelige plaatsen vermindert en het comfort en de uithouding sterk wordt verbeterd. Daarnaast is het een feit dat verschillende fietsters en zelfs fietsters met exact hetzelfde gewicht en heupomtrek sterk kunnen verschillen wat betreft de afstand tussen de zitbotten. De belangrijkste bepalende factor voor de juiste zadelbreedte is de afstand tussen de ischial tuberosities, beter bekend als de zitbotten.

Als laatste is ook de manier waarop een fietster op zijn fiets zit belangrijk. Iedereen weet dat de hoek die gevormd wordt tussen de heup en de rug afhankelijk is van de rijstijl: wie snel wil gaan legt het bovenlichaam vlakker op de fiets om minder wind te vangen wat er voor zorgt dat de zitbotten (die een V-vorm hebben) dichter naar elkaar toe staan.

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.