Shimano S-PHYRE

Sinds mei 2017 zijn we met trots officiële dealer van het merk SQ Lab. SQ Lab is ontstaan in een heus laboratorium. Het merk is ontstaan door een Duitse uroloog die zijn hobby en beroep heeft gecombineerd. SQ Lab heeft zich gespecialiseerd op 3 contact punten van de fiets. Dat zijn je handen, bekken en voeten.

 

SQ LAB Zadels

Een zadel is toch wel een van de belangrijkste onderdelen van je fiets. Een fietszadel moet niet alleen perfect passen bij zowel de mannelijke als vrouwelijke anatomie, maar ook het lichaamsgewicht vanuit medisch oogpunt correct verspreiden. De breedte van je zitbotten is een belangrijk uitgangspunt voor het bepalen van het juiste zadel. Zo zijn de zadels verkrijgbaar in verschillende breedtes. En uiteraard de juiste hardheid en het juiste type zadel.

 

RACE & MTB Zadels

Vanuit SQ Lab krijgen we 2 Modellen zadels die geschikt zijn voor MTB of Race. 

We hebben de SQ Lab 611 bij ons in het assortiment, dit is een uniseks zadel die waterproof  is. Een Road en MTB-zadel met een verhoogde verlichting van de perineum. De beproefde drukverdeling van de lagere neus in combinatie met SQ lab's Maxcontact® vormt sterk gereduceerde de druk om de gevoelige gebieden en zorgt voor een perfecte ergonomie voor een atletische toepassing en gebruik in wedstrijden. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen in een matige tot atletische positie.

Ook krijgen we de SQ Lab 612 Ergowave Active bij ons in het assortiment. Dit zadel is zowel voor de mountainbike als racefiets geschikt.  Het is een zadel met een langere neus wat zorgt voor minder druk.  De neus van het zadel heeft ook iets een kromming wat zorgt voor maximaal contact en het verminderen van druk. De vorm is perfect gevormd voor bijna alle Ischial Rami (bekken). De SQ Lab Active technologie zorgt ervoor dat het zadel mee beweegt naar de natuurlijke schommelbeweging van de bekken. Zo als men uit onderzoek heeft vernomen kantel je bekken met 7 graden tijdens het lopen. Daardoor wordt je pedaalslag vloeiender wat zorgt voor verminderde druk op de wervelkolom en facetgewrichten.

 

Trekking Zadels

Ook hebben we een groot gedeelte trekking zadels op genomen in het assortiment. Een gedeelte comfort zadels : 600 Active, 621 Soft, 621 Air, 621 Active . De 600 Active is een special zadel waarbij het complete pireneal gebied wordt ontlast. (bilspleet). maar controle en het evenwicht van de fiets worden nog steeds onderhouden door het gebruik van een zadel neus. De breedte kan in drie breedte-instellingen worden aangepast afhankelijk van de berijder sitbone afstand (sitbone afstand <12 cm = S, sitbone afstand <14 cm = M, sitbone afstand> 14 cm = L)

Een gedeelte van de trekking zadels die bij ons verkrijgbaar zijn : 602 Active, 602 Active DS, 603 Soft, 604, 604 air, 604 Active. De 602 Active DS is de eerste stap bij het verminderen van  druk op de bekken en verdeelt het gewicht van de fietser op de zitbotjes, net als op alle andere SQlab zadels. Als tweede stap verdeelt de rijder het gewicht gelijkmatig en ruim binnen de zitbotten en dat zorgt voor een nog comfortabeler zit.

Het actieve zorgt het zadel kan de biomechanische beweging van het bekken te volgen, wordt het comfort vergroot en zowel de tussenwervelschijven en de druk op de zitbotjes worden ontlast. Hoogwaardige materialen en een zeer slijtvast zijpaneel zorgen voor een langere levensduur. Geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

 

SQ Lab Innerbarends

Ook heeft SQ Lab een serie van verschillende barends waarmee rekening wordt gehouden met de anatomie van je hand. Er zijn zo voor de mountainbike SQLab Innerbarens beschikbaar deze worden aan de binnenkant van uw stuur gemonteerd op schouderbreedte voor de juiste kracht overbrenging. Het ontspannen van je ellebogen.

 

 

Bent u benieuwd naar deze producten? Of geïnteresseerd in meer informatie.

U bent van harte Welkom.