Shimano S-PHYRE

Shimano introduceert met de S-PHYRE lijn zijn nieuwe topmodellen binnen het wielrennen en het mountainbiken. Voor het wielrennen gaat het over de RC9 schoen en voor het mountainbiken is het de XC9 schoen.

Tussen de Shimano schoenen vond je tot nu geen modellen met een Boa sluiting, maar daar komt nu verandering in. Ze komen zelfs met 2 boa sluitingen op één schoen.

Ook komt men met een speciale Performace lijn van kleding waarbij het erover gaat dat je op de fiets geen kracht wil verliezen door bijvoorbeeld frictie, overhitting of  slechte aereodynamica.

S-PHYRE RC9

De  buitenkant is gemaakt van soepel, stretchbestendig en zeer ademend Teijin Avail microfiber synthetisch leer, met geperforeerde ventilatieopeningen en past om de voet zoals een handschoen om de hand. Zoals eerder vermeld koos Shimano als sluitmechanisme voor twee BOA IP1’s met draadveter. Het gewicht van de RC9 schoen is 232g en hij heeft een super stijve carbon zool. De S-Phyre RC9 is verkrijgbaar in de kleur ‘Shimano’-blauw, zwart, wit en fluor geel, in de maat 36 tot en met 48, inclusief halve maten en brede fitting opties. 

RC9RC9RC9RC9

 

S-PHYRE XC9

De XC9 combineert de voordelen van een wegschoen, met maximale krachtoverbrenging én de kwaliteiten die nodig zijn voor een  offroad ervaring. De zool (gemaakt in samenwerking met Michelin) minimaliseert het gewicht tot 325 gram voor een maat 42. Daarnaast biedt de zool meer tractie op alle soorten terrein in combinatie met SPD-pedalen. Vervolgens zorgen asymmetrisch gepositioneerde studs voor grip, en samen met de optionele 18mm spikes kan je met de XC9 ook in extreme omstandigheden uit de voeten. 

XC9XC9XC9

 

S-PHYRE sokken

De sokken maken deel uit van het 'S-PHYRE-systeem'. Samen met de nieuwe S-PHYRE RC9 en XC9 schoenen zorgen ze voor een betere krachtoverdracht. S-PHYRE sokken zijn ontworpen met thermo regulerende ventilatie, een anatomisch voorgevormde constructie, met een extra lange manchet die gegarandeerd niet afzakt, en ze zien er ook geweldig uit. Bij elk paar S-PHYRE schoenen zitten deze sokken inbegrepen, ‘The perfect match!’ 

S-Phyre Sokken

S-PHYRE-kleding

Je wil op de fiets geen kracht verliezen door slechte aerodynamica, frictie of oververhitting. De S-PHYRE kledinglijn is ontwikkeld om deze verliezen te beperken, met dank aan de nieuwe technologieën van Shimano. De S-PHYRE kleding bestaat uit: racing skin suits, shirts met korte mouwen, bib shorts, handschoenen en sokken

S-PHYRE shirt korte mouw

Het gaat erom bij een shirt dat hij zo min mogelijk weerstand bied en comfortabel zit. Dat is precies wat Shimano heeft gedaan bij de S-PHYRE shirts. Het is een bijna compleet naadloos fietshirt dat comfortabel zit en zorgt dat er nauwelijks weerstand is. Het shirt is verkrijbaar in de kleuren zwart en geel

S-Phyre Shirt

S-PHYRE Bib Short

Je broek is toch wel een van de belangerijkste onderdelen als fietser. Daarom is er een compleet nieuw zeem ontworpen voor deze kleding lijn. De achterkant van het zeem maakt het je mogelijk om vrij te bewegen en alle kracht die nodig is over te brengen op de pedalen. De diepe split in het midden scheidt de linker- en rechterkant, waardoor je natuurlijke beweging met je lichaam kunt maken. De vierkante, 3 millimeter grote ventilatiegaten zijn gemaakt voor ventilatie en vochtafvoer in alle denkbare omstandigheden. Er zit zelfs een schokabsorberende technologie in.

 S-Phyre Zeem

S-PHYRE racing skin suit

In het profpeleton rijden veel renners met racing skinsuits. Profrenners gebruiken de skinsuits om op de toppen van hun kunnen te presteren. Waarom? Skin suits combineren de bib en het shirts in één om te zorgen voor: een betere pasvorm, meer aerodynamica, minder gewicht, minder naden en betere vochtafvoer. De S-PHYRE skin suits zijn er niet alleen voor de profs. Nee, ze zijn er voor alle renners. Net als jij. 

S-Phyre Racing Skin Suit

S-PHYRE handschoenen

Shimano is al jaren bezig met het ontwerpen van handschoenen. Voor de S-PHYRE handschoenen zijn ze helemaal opnieuw begonnen. Het doel: het maken van een zo naadloos mogelijke handschoen die de overgang tussen hand, handschoen en shifter zo natuurlijk mogelijk maakt. Het voorgevormde ontwerp zorgt voor de beste pasvorm. Op je vingers rust een goed ademende stof en op de achterkant van je hand en je pols voel je compressie. De handschoenen zijn verkrijgbaar in het zwart.