Het winterseizoen brengt veel met zich mee: andere temperaturen, andere wegomstandigheden en natuurlijk de kortere dagen. Voor fietsers die ook in het winterseizoen willen blijven fietsen is het dan ook ontzettend belangrijk om zowel goed te kunnen zien, als goed zichtbaar te zijn. Daarbij is degelijke fietsverlichting van levensbelang. Welk licht van BBB voldoet aan uw wensen?

BBB BLS-106K

Een veel verkochte bundel is de BBB BLS-106K. Deze bundel bevat de BLS-105K koplamp en de BLS-86 achterlamp. De combi is ontworpen voor dagelijks verkeer in stedelijke omgeving. De koplamp bestaat uit een krachtige, doelgerichte LED die vriendelijk is voor opkomend verkeer. Zowel de koplamp als de achterlamp beschikken over een mini USB-poort voor het opladen of eventueel een externe accu. Het gaat om een hoogwaardige, duurzame Lithium batterij. De lampen branden altijd op dezelfde sterkte, beide lampen beschikken over een accu-indicator dus zult u niet voor verrassingen komen te staan. Krachtige lampen produceren een hoop warmte, ook hier is aan gewerkt door gebruik te maken van een ACS, een systeem dat de lampen koel houdt door middel van luchtstroom, de lamp is daarom ook niét te gebruiken als zaklamp, omdat hij dan niet meer gekoeld wordt.

 

BLS-86

De BLS-86 is een rond gevormd achterlicht die dankzij deze vorm vanuit een grote hoek zichtbaar is, het lampje is USB geladen, beschikt over een accu-indicator, is waterdicht en geeft u de keus in drie standen: hoog vermogen, laag vermogen en een knipperstand. Hij is makkelijk te monteren op zowel ronde, als aero zadelpennen met de siliconenstrap, dus zonder bracketmount.

 

 

STRIKE 300

Voor fietsers die tijdens de donkere periode in het buitengebied willen fietsen is er ook zwaarder geschut. Een populaire lamp onder deze fanatiekelingen is de STRIKE 300, ook bekend als de BLS-71. De 300 Lumen XP-G LED-lamp is enorm krachtig en geeft voldoende verlichting voor slecht- tot niet-verlichte wegen. De lamp geeft een heldere, ronde lichtbundel waardoor uw zicht optimaal is. Iets teveel zicht? Met de vijf mogelijke standen is er altijd een passende modus. U kunt kiezen uit super, hoog, standaard, laag en een knipperstand. De lamp is waterdicht afgewerkt en dus ook gewoon bruikbaar als regen u overvalt. Wat de krachtbron betreft: de interne accu is op te laden met een bijgeleverde USB-kabel en er is zelfs een mogelijkheid een extra opgeladen accu mee te nemen. Natuurlijk is er een accu-indicator aanwezig. Deze lamp beschikt over ACS en daarmee is oververhitting tijdens het fietsen uitgesloten. Het bevestigen gaat makkelijk door de makkelijk aanpasbare, flexibele bracket en is op praktisch ieder stuur te bevestigen, in combinatie met een helmetmount is de lamp ook op uw helm te monteren. De BLS-71 is zowel los, als in een bundel met het BLS-82 achterlicht te verkrijgen.

 

BLS-82

Het BLS-82 achterlicht is een duidelijk en fel achterlicht die een perfecte combinatie vormt met de STRIKE 300. Hij beschikt over vier standen: hoog, normaal, laag en de knipperstand. De lamp is makkelijk en snel op te laden met de USB kabel, is zowel horizontaal als verticaal te monteren met de siliconen strap en is net zoals de koplamp waterdicht.

STRIKE 760

De STRIKE 760, ook de BLS-74 genoemd, is de grote broer van de BLS-71. Deze lamp, zoals de naam al doet vermoeden, beschikt over een 760 Lumen XP-G LED die dus nog krachtiger is dan de BLS-71. De specificaties van deze lamp zijn vrijwel onveranderd ten opzichte van zijn voorganger: waterdicht, USB oplaadbaar, vijf standen, vervangbare accu, ACS en een krachtige lichtbundel. De lamp is bruikbaar voor iedere discipline in de fietssport, de BLS-74 biedt zelfs genoeg verlichting om de slecht tot niet verlichte bossen te bedwingen op uw mountainbike. Zowel bij de BLS-74 als de BLS-71 is de Tightfix stuurbracket inbegrepen. Ook deze lamp is op uw helm te bevestigen.