Bike-Fitting

Als fervent mountainbiker rijd ik dagelijks op mijn Cannondale F-SI. Ik vind het prettig om naast mijn werk als vrachtwagenchauffeur veel te sporten. Dit is onder ander de reden dat ik dagelijks ongeveer 30 kilometer van en naar mijn werk fiets. Daarnaast rijd ik meerdere malen in de week met ATB-club de Pedaleur, met name de mountainbike route in het Montferlandse bos.

Nu had ik al een tijdje het idee dat ik net niet helemaal goed op mijn mountainbike zat. Dit gevoel werd versterkt door onverklaarbare heup en knie klachten. Nadat de klachten na loop van tijd niet weg gingen heb ik contact opgenomen met Paul Bakker. Paul is bij Wielerhuis de Pedaleur de Bikefit expert. Met Paul heb ik een afspraak gemaakt voor een Dynamische Bikefitting. Na een uitgebreid intakegesprek, om een goed beeld te krijgen van de klachten, zijn we begonnen met de bikefitting.

Als eerste werden er een Statische en een Dynamische meting uitgevoerd om de juiste gegevens te verzamelen. Na de meting werden de uitkomsten overgenomen op de pasfiets en was het tijd voor de finetuning. Door de gebruikte apparatuur wordt heel snel inzichtelijk wat het verschil is tussen mijn oude en nieuwe, geadviseerde, afstelling. Als laatste werden de definitieve maten van de pasfiets overgenomen op mijn eigen mountainbike. Een van de aanpassingen was een langere stuurnok. Ik merkte tijdens de eerste paar keer fietsen meteen een verbetering en na ongeveer 2 weken waren de klachten vrijwel allemaal verdwenen.

Ik ben van mening dat een Bikefitting je echt verder kan helpen wanneer je problemen met de zithouding hebt of gewoon wilt weten hoe je het beste op de fiets zit. Zelf rijdt ik meer dan 12.000 kilometer op jaarbasis, maar ook wanneer je in de weekenden van een lekker stuk fietsen houdt kan een meting je helpen. Ik wil Wielerhuis de Pedaleur en met name Paul Bakker bedanken voor de tijd, adviezen en afstelling van de fiets.

Groet, Martin Essink