Dat bewegen goed voor lijf en leden is is ons allen wel bekend. Bewegen gaat psychische klachten tegen en lekker in je lijf zitten vergroot je zelfvertrouwen. Hulpverlener Rick Smit (GGNet) is in september 2014 het project ; Durf jij…., gestart. Met een groep enthousiaste deelnemers allen met een psychische kwetsbaarheid.

Het doel van het project is de uitdaging met Rick maar vooral ook met zichzelf aan te gaan om mee te trainen en zo instaat te zijn in de zomer van 2015 een MTB-tourtocht te gaan fietsen.

Gedurende het project werd de lol groter en de kilometers uitgebreid. Maar werd de groep gehinderd door het niet beschikken over de juiste kleding en goed materiaal. Het bedrijfsleven werd om hulp gevraagd en het maatschappelijk verantwoord ondernemen werd door de Pedaleur en Specialized in combinatie met de Doetinchemse Uitdaging vorm gegeven. Door te rijden in teamkleding en het beschikken over goede MTB’s worden er vele grenzen verlegd en wordt het stigma over psychische kwetsbaarheid doorbroken.

Deelnemers zien en ontdekken dat ze steeds meer aankunnen, helpen elkaar om verder te komen, waarbij mooie vriendschappen ontstaan.

Zien en ontdekken dat je meer kunt, grenzen verleggen, kleding uitzoeken in een echte wielerzaak. Voor ons allen nu de normaalste zaak! Bijna klaar voor vele mooie tochten in de Achterhoek! Een fietstastisch 2015!