Elektronisch schakelen op je mountainbike!

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Na de lanceringen van de diverse elektronische groepen voor racefietsen komt Shimano nu ook met een elektronische groep voor de mountainbike: de Shimano XTR Di2. De voordelen van elektronisch schakelen zijn door de racegroepen inmiddels alom bekend: Het schakelt gemakkelijker, nauwkeuriger en sneller. Eenmaal goed afgesteld heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. 

De XTR Di2 is programmeerbaar. Dat wil zeggen dat je zelf kunt bepalen of je met je shifter je voor- of achterderailleur wilt bedienen. Je kunt er ook voor kiezen om tijdens het schakelen meerdere bladen tegelijk op of terug te schakelen door het langer vasthouden van de schakelknop. 

Uniek bij de XTR Di2 is het Synchro Shift systeem. Wanneer je deze functie inschakelt kun je zowel de voor- als de achterderailleur bedienen met één shifter! 

 

 

 

Duidelijk is dat de XTR Di2 een nieuwe revolutie betekent op schakelgebied. Nog geavanceerder, nog comfortabelen en vooral nog meer gericht op het fietsgenot van de rijder.

Naar verwachting kunnen we eind dit jaar de Shimano XTR Di2 leveren. Zoals het Shimano betaamt hebben ze dit systeem eerst zeer zorgvuldig en uitgebreid getest. Voordat de XTR Di2 op de markt komt is het aan meer dan 20.000 testkilometers onderworpen. Daarmee is het de meest geteste groep ooit op de markt gebracht. Zelfs meervoudig kampioen Julien Absalon uit de BMC mountainbike-stal, heeft uitgebreid meegewerkt aan het testen en verfijnen van deze fantastische nieuwe groep.